EPA-EFE/Miguel Angel Polo
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Valensiju rezultatom 77:75 na gostujućem terenu u okviru 17. kola Evrolige.

Meč nije bio baš lep za gledanje, ali je od početka do kraja bio uzbudljiv.

Zvezda je nastupala bez četiri bitna igrača, ali je upisala više nego važnu pobedu i sada je sve bliže pozicijama koje vode u Top 8 fazu.

PROČITAJTE JOŠ:

Valensija je imala šut za pobedu, Džered Harper je možda čak i lako došao do pogodne pozicije da šutne trojku, ali je promašio i Zvezda je slavila nakon drame.

Crveno-beli su bili u prednosti veći deo meča, ali se Valensija nije predavala i stalno je „disala za vratom“.

Bilo je tu i nekih jefitnih grešaka u režiji izabranika Duška Ivanovića, ali to ih na kraju nije koštalo pobede na neugodnom gostovanju.

Najbolji u redovima Zvezde bio je ubedljivo Filip Petrušev, koji je materijal i za MVP-a ovog kola. Zvezdin centar je ubacio 25 poena uz devet skokova, a jedini dvocifren uz njega bio je Nemanja Nedović sa 19 poena i šest asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod domaćina bolji od ostali bio je plejmejker Kris Džouns sa 16 poena i pet skokova, dok je Džered Harper ubacio 11 poena, ali je promašio najvažniji šut.

Zvezda je sada na skoru 9-8 i nalazi se na 10. mestu na tabeli, ali ima isti broj poena kao i Efes, Makabi i Žalgiris.

Valensija trenutno ima sedam pobeda i 10 neuspeha i nalazi se na 13. poziciji.

U narednom kolu Zvezda će dočekati Real Madrid, dok će Valensija igrati protiv Efesa na svom terenu.

Igrači Zvezde su na zagrevanje izašli u majicama na kojima je pisalo „Free Facu“, odnosno „Oslobodite Kampaca“. To je bila jasna poruka Evroligi da joj ukine zabranu i omogući Kampacu da igra što pre u leitnom takmičenju.

Pored toga Nedović je na majici napisao i imena dečaka sa Kosova koji su danas upucani od strane Albanaca.

Valensija je nešto bolje ušla u meč, povela sa 7:6, Zvezda je uspela da preokrene preko Petruševa, ali su onda Stefan Marković i Ben Bentil napravili nekoliko amaterskih poteza – 13:12. Crveno-beli su zaigrali dobro u tranziciji, pa su čvrstom odbranom i kontrama poveli sa tri razlike. Sjajni Nedović je iz prodora stigao do poena i tako zatvorio prvi period – 19:24.

Borba se dodatno rasplasala u drugom periodu, kada je prve minute u Evroligi dobio i Dalibor Ilić, koji je upisao i prve poene (ukupno šest na kraju). Holand je sredinom drugog perioda pogodio dve trojke, Petrušev je nastavio da blista na obe strane terena, ali Zvezda nikako nije uspevala da se odlepi zbog loše defanzive – 39:43. Valensija je prišla na minus jedan, a onda je Petrušev opet preuzeo odgovornost. Pogodio je Zvezdin centar dva penala, a onda je Ilić pred sam kraj napada poentirao ispod koša. Prvo poluvreme je završeno dobrom odbranom Petruševa – 42:47.

U drugom poluvremenu gledali smo čvršću i tvrđu utakmicu, a obe ekipe su se mučile u napadu. Nedović je pogodio trojku kada je Valensija prišla na minus jedan, ali je oda usledila njegova serija promašaja, pa je Zvezda pred poslednjih 10 minuta imala samo tri poena prednosti – 58:61.

Zvezda je uspela da se odlepi na plus šest nakon pogodaka Holanda i Nedovića, te rampe Petruševa. Harper je pogodio trojku iz tranzicije, a Zvezda je vezala nekoliko grešaka i tako dala šansu rivalu. Nakon toga videli smo seriju promašaja na obe strane, a timovi su do poena došli sa penala – 63:67.

Petrušev je majstorijama napravio seriju od 0:5, ali je onda vezao i dve greške, pa je Valensija prišla na minus četiri. U dramatičnoj završnici Džouns je poentirao dvaput iz prodora, Nedović je promašio jedan penal, ali Harper nije uspeo da donese pobedu svom timu.


EVROLIGA – 17. KOLO

Četvrtak:

Alba – Baskonija 85:84

Žalgiris – Fenerbahče 88:66

Barselona – Virtus75:83

Bajern – Panatinaikos 84:68

Partizan – Monako 100:80

Petak:

Efes – Asvel 78:72

Olimpijakos – Olimpija 82:66

Valensija – Crvena zvezda 75:77

Real Madrid – Makabi 98:65

Standings provided by Sofascore


Valensija – Crvena zvezda 75:77 (19:24, 23:23, 16:14, 17:16)

Dvorana: Font de Sant Luis, Valensija, Španija. Sudije: Vilijus, Pastusiak, Konstantinovs.

Valensija: Dubljević 2, Prepelič 3, Harper 11, Lopez-Arostegi 3, Rivero 10, Pradilja 10, Radebau 10, Veb 3, Aleksander 4, Džouns 16, Ferando, Puerto 3. Trener: Aleks Mumbru. 

Crvena zvezda: Nedović 19, Petrušev 25, Mitrović, Dobrić 9, Holand 8, Bentil 2, Marković 2, Kuzmić, Lazarević 3, Lazić 3, Topić, Ilić 6. Trener: Duško Ivanović.

Valensija - Crvena zvezda 75:77

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar