2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sve zanimljive detalje pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana odneli su veliku pobedu u 29. kolu Evrolige, pošto su bili bolji od Efesa u Istanulu rezultatom 97:84.

Partizan je veoma loše otvorio meč, gubio je sa 17 poena razlike već u prvoj četvrtini, ali je onda u drugoj popravio utisak i sve preokrenuo.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom drugog i trećeg perioda videli smo pravu rezultatsku klackalicu, obe ekipe su imale svojih serija, ali su crno-beli posebno naoštreni bili za poslednji period.

Od rezutata 72:71 za Efes, Partizan je napravio seriju 16:0, a sve je krenulo trojkama Kevina Pantera i Džejmsa Nanaleija, odnosno rampom Alena Smailagića.

Ergin Ataman, trener Efesa, je u tim trenucima poprilično besneo na sudije, pa je dobio i tehničku i crno-beli su bez problema priveli meč kraju.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Kevin Panter sa 19 poena, dok je Matijas Lesor imao 17 poena i sedam skokova. Odlični su bili i Zek Ledej i Džejms Naneli sa po 16, odnosno Aleksa Avramović sa 14 poena.

Kod Efesa bolji od ostalih bio je Vil Klajburn sa 22 poena i osam skokova, dok je Vasilije Micić imao 15 poena i pet asistencija, ali je izgubio neke veoma bitne lopte.

Ova pobeda dodatno je primakla Partizan Top 8 fazi Evrolige, pošto je sada na skoru 16-13 i zauzima šesto mesto.

Efes sada ima dva poraza u duelima sa Partizanom, trenutno je na skoru 14-15 i predstoji mu teška borba z aplej-of, iako na papiru ima lak raspored.

Na kraju ovog meča čuli su se i zbižduci domaće publike upućeni Atamanu i njegovim izabranicima zbog još jednog razočaravajućeg poraza na domaćem terenu.

Efes je odlično otvorio meč, sa dve trojke i lakim poenima jebrzo stigao do 8:2, a u tom maniru je nastavio i do kraja prvog perioda. Micić je predvodio napade turske ekipe, a nakon Klajburnove trojke Željko Obradović je tražio tajm-aut. Ni to nije oporavilo Partizan, pošto je Micić bio nezaustavljiv, pa je vodio svoj tim do 23:11.

Crno-beli su početkom drugog perioda odmah napravili seriju od 6:0, a nakon toga su se razigrali Naneli i Ledej, pa je bilo 28:26 za domaćina. Tibor Plajs je bio prinuđen da šutira sa polidistance, pa čak i za tri, ali je održao Efes u igri, dok je Partizan uglavnom preko Lesora i Ledeja dolazio do poena za 35:35. Avramović je bio agresivan u odbrani, ispravljao je greške svojih saigrača, a Panter je u ko ntri položio za 39:35. Plajs je smanjio na minus dva do poluvremena.

U trećem periodu borba se rasplamsala, Micić je ubacio trojku, a oda ukrao loptu i asistirao Klajburnu za zakucavanje i prednost Efesa od 50:47. Ipak, Partizan je počeo da ubacuje trojke, prednjačili su Panter i Naneli, a na niovu zadatka bio je i Avramović – 58:57 za crno-bele. Do kraja trećeg perioda blistao je Klajburn, pa je zbog njega Efes imao plus jedan pri ulasku u poslednjih 10 minuta – 64:63.

Prelomna serija dogodila se na nešto više od šest minuta do kraja utakmice, kada su pogađali Panter i Naneli, a reket gostiju je u tom periodu bio zatvoren. Efes se mučio u napadu, gubio lopte, odličnu odbranu igrao je i Uroš Trifunović, pa je Partizan očas posla stigao na dvocifrenu prednost.

Od tada su crno-beli igrali veoma pametno, nisu srljali, Efes ih je slao na penale, koji su bili besprekorni. Turski tim je probao da ubrza igru, ali su mašene trojke, ali i neki ziceri, pa spasa nije bilo i Partizan je sa penalima mirno priveo meč kraju i postavio konačnih 97:84.


EVROLIGA, 29. KOLO

Četvrtak

Efes – Partizan 97:84

/Klajburn 22 – Panter 19/

19.00 Monako – Virtus Bolonja

19.00 Žalgiris – Olimpijakos

20.05 Makabi – Baskonija

20.30 Valensija – Fenerbahče

20.45 Real Madrid – Olimpija Milano

21.00 Asvel – Panatinaikos

Petak

20.30 Barselona – Crvena zvezda

20.30 Bajern – Alba


Efes – Partizan 84:97 (23:11, 14:28, 27:24, 20:34)

Dvorana: Sinan Erdem, Istanbul, Turska. Sudije: Perez, Viklicki, Fufis.

Efes: Larkin 9, Brajant 16, Klajburn 22, Plajs 7, Singlton, Micić 15, Danston 10, Gazi, Arna, Tunčer, Žižić. Trener: Ergin Ataman.

Partizan: Lesor  17, Ledej 16, Egzum 9, Panter 19, Madar 2, Avramović 14, Naneli 16, Smailagić , Papapetru 2, Anđušić, Trifunović 2, Vukčević. Trener: Željko Obradović.

Efes - Partizan 84:97

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare