Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Novi peh za crno-bele.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Košarkaš Partizana Uroš Trifunović doživeo je povredu butnog mišića, objavio je klub u subotu uveče.

PROČITAJTE JOŠ:

Trifunović je u poslednje vreme imao nekoliko dobrih izdanja, prekinutih povredom zarađenom u meču sa berlinskom Albom. Partizan je taj evroligaški meč dobio sa 89:74, ali je izgubio igrača za naredni period i mečeve.

Do povrede je došlo tokom duela u drugoj četvrtini, a iz kluba su otkrili da je reč o rupturi mišića, što znači da ni pauza neće biti tako kratka i bezbolna.

Ova povreda zahteva mirovanje i terapijski tretman, a Trifunovićevo stanje će biti procenjeno tek za deset dana. Tada, kako navode iz Partizana, nameravaju da daju detaljnije prognoze u vezi sa Uroševim odsustvom.

Prosečno se, u zavisnosti od težine povrede i stepena rupture pauzira bar tri nedelje, ali i više, četiri do šest nedelja. U onom najgorem slučaju, kada je potrebna operacija, pauza ide i do nekoliko meseci.

Ta informacija će dodatno da zada glavobolju treneru Željku Obradoviću koji se baš posle Albe požalio na to što ne zna ko će igrati u ponedeljak protiv Cedevita Olimpije, jer se prethodno razboleo i Alen Smailagić.

Poznato je da je odranije Kevin Panter van stroja zbog povrede, tako da Partizan već neko vreme mora da se „krpi“ u hodu bez bitnih košarkaša.

BONUS VIDEO: Svi poeni Partizana u pobedi nad Albom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar