Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Real je favorit, ali će biti oslabljen u duelu sa Zvezdom

Košarkaši Real Madrida igraće u utorak od 19 sati protiv Crvene zvezde meč 18. kola Evrolige.

Zvezda je sa Duškom Ivanovićem na skoru 8-2 i u poslednjih 10 mečeva je pokazala da može ravnopravno da se nosi sa svima.

„Crvena zvezda je u poslednjih 10 utakmica doživela radikalnu promenu stila igre, od kojih je dobila osam, iako su dve izgubile na domaćem terenu od Milana i Barselone. To je tim koji ulaže mnogo intenziteta, uvek se bori do kraja, znaju da igraju kao tim i iz tog defanzivnog intenziteta iznesu svoje vrline. Kada igraju intenzivno, teško ih je pobediti“, rekao je Čus Mateo, trener Real Madrida.

PROČITAJTE JOŠ:

Gosti će biti oslabljen neigranjem Gabrijela Deka i Rudija Fernandeza, dok se MArio Hezonja vratio u tim nakon kraćeg odsustva. Što se Zvezde tiče, ona će biti bez trojice povređenih igrača, ali i bez Fakunda Kampaca, pošto Zvezda ima zabranu Evrolige.

„Ne ulazim u tu vrstu procene. Postoji sankcija i ja ne mogu da ulazim u to. Dovoljno sa svojima razmišljam o drugim stvarima“.

Prokomentarisao je i „vruću“ halu Pionir, koja će sigurno biti ispunjena do poslednjeg mesta.

„Posebno je igrati na tom terenu. To je mitsko, navijači pune dvoranu, pritiskaju sa sve četiri strane… To nije nimalo lak teren. Veoma teško mesto za napad. Verujmo i hajde da odigramo dobru utakmicu i odnesemo pobedu”.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i šta će biti ključno za pobedu u meču protiv crveno-belih.

„Ne možete da gubite lopte, morate da pravite dobre napade, da budete agresivni u ofanzivi i da radimo svoje osnove: skačemo dobro, branimo jedan na jedan i da ih kaznimo kontranapadom ako smo dobro skočili“.

Real je u seriji od dve pobede i Mateo je zadovoljan formom svog tima.

„Odigrali smo dve dobre utakmice na obe strane terena. U defanzivi smo bili dobri i generisali smo dosta ofanzivne igre dajući mnogo asistencija… Ali igrali smo dobro u ostalim utakmicama. Bitno je da idemo napred. Pobedili smo dobrom razlikom, ali moramo da okrenemo stranicu i razmislimo o sledećem rivalu. Dolazi nam Evroliga koja je ravnopravnija nego ikada. Ako izgubiš dve utakmice zaredom, ne znaš gde ideš, ako dve dobiješ bežiš… Crvena zvezda, koja je deseta, dve pobede je iza prvog mesta na tabeli”.

Madridski klub je svakako jedan od favorita za titulu u Evroligi, ali Matea to ne zanima mnogo.

„Nije me briga. Malo ljudi je videlo Španiju kao šampiona Evrope. Mi se posvećujemo trudu da dobro radimo svoj posao“, zaključio je Mateo.

BONUS VIDEO Otpao deo plafona na meču Zvezda – Efes, zamalo pao na igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar