Džejms Naneli Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Završena su takmičenja u nacionalnim kupovima i kvalifikacijama za Evrobasket i vreme je da se priča ponovo vrati na Evroligu gde Partizan u četvrtak čeka možda i presudan meč sezone.

Crno-beli su serijom od tri poraza sebe doveli u nezavidnu poziciju da se sada nalaze ispod crte i za plej-in. Tako se decembarska priča o borbi za prednost domaćeg terena u plej-ofu nakon serije od pet pobeda brzo istopila, a Partizan se našao u borbi za goli život.

Pročitajte još

Ako se gleda raspored do kraja i svih osam kola, crno-beli mogu da budu zadovoljni jer u odnosu na direktne rivale on deluje povoljnije, ali je problem što posle Efesa slede i dva najteža meča protiv Armanija i Barselone na strani.

To stavlja dodatan pritisak na Željka Obradovića i ekipu jer bi poraz od turskog predstavnika bacio Partizan u još veći ponor i sa dva vezana gostovanja seriju poraza mogao da odvede i do šest.

Dobra stvar je što je rival u još težoj poziciji jer ima pobedu manje od Partizana pa su im brejkovi na strani imperativ, a obe ekipe dolaze posle poraza u finalu Kupa.

Partizan nije uspeo da kruniše dobar početak i prekine Zvezdin niz u osvajanju Žućkove levice i podigne atmosferu u ekipi.

Situacija se pogoršala i nakon izjava Željka Obradovića koji je reagovao na prozivke da je Partizan državni projekat i podigao prašinu koja se pretvorila u politička prepucavanja.

Uz sve to su se nadovezali i drugi problemi.

Partizan vs Bajern Minhen Foto:Janko Andjelić

Alen Smailagić je propustio Kup jer se ponovo razboleo, pa nije bio dostupan ni na akcijama reprezentacije i o situaciji je pričao i selektor Pešić, a tokom treninga se povredio i Uroš Trifunović.

Njihov status i dalje nije poznat, ali Obradović nije mogao da računa na treninzima, bar ne u punom obimu.

Zbog obaveza prema reprezntaciji do danas nije mogao da računa ni na Aleksu Avramovića, Balšu Koprivicu i Ognjena Jaramaza koji su odigrali oba meča, dok je deo kvalifikacionog ciklusa bio i bez Mateuša Ponitke, Bruna kabokla, Zeka Ledeja i Džejlina Smita.

Tako je i u periodu kada je bilo najviše vremena za trening imao mali broj igrača sa kojima je mogao da radi.

Dobra stvar je što ni Efes u ovom momentu ne dolazi u idealnom trenutku jer su doživeli poraz u finalu Kupa od Fenerbahčea.

Efes je muku mučio sa povredama uoči pauze, a nije poznat status njihovih igrača u ovom trenutku, mada prema tadašnjim prognozama ekipa treba da bude kompletna za ovaj duel.

Efes je pre pauze ostvario dve pobede u Evroligi protiv Makabija i Armanija kući, ali treba reći i da je među najlošijim timovima kada su u pitanju gostovanja jer je samo dva puta pobedio van svog parketa.

Partizan je sa druge strane samo tri puta poražen u „Beogradskoj areni“ i do poraza od Bajerna je bio jedan od najboljih domaćih timova u takmičenju.

U prvom delu sezone smo videli revolveraški obračun koji je završen rezultatom 100:94 za Efes i to je bila najlošija odbramena utakmica crno-belih. Ipak, Efes je pokazao da ima još goru odbranu od crno-belih ove sezone, pa bismo mogli da gledamo sličan meč.

Partizan je prošle godine upravo protiv Efesa mu Beogradu preokrenuo sezonu. Tada je Naneli trojkom doneo pobedu kojom je ekipa Željka Obradovića krenula ka gore i došla na korak od Fajnal-fora.

Sada će protiv istog protivnika imati priliku za sličan scenario. U svakom slučaju, vremena nema za popravni, pa će Partizan morati da odigra najbolji meč u poseldnjih nekoliko meseci i kako zna i ume dođe do trijumfa.

BONUS VIDEO Sjajne blokade Petruševa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar