Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nekadašnji as Crvene zvezde i igrač koji je ostavio dubok trag u NBA ligi i Evroligi Pero Antić se osvrnuo na saradnju sa trenerom Partizana Željkom Obradovićem.

On je u razgovoru u emisiji „Fer plej so Jana“ pričao o svojoj karijeri i prilici da radi sa dvojicom legendarnih trenera jer je pored Obradovića radio i sa Dudom Ivkovićem.

PROČITAJTE JOŠ

Sa Dudom je u Olimpijakosu dva puta bio prvak Evrope, a sa Željkom potom to ponovio i u Fenerbahčeu.

„Evrobasket 2011. mi je dao šansu da se dokažem, a Duda Ivković, jedan od najvećih u istoriji košarke, posle toga me je pozvao. Duda Ivković je motivator, Željko Obradović je mislilac. On ima devet titula Evrolige i do tri sata ujutru sedi i gleda NBA ligu i uči. Kad dođe pre treninga, sam sebi nacrta i onda ti kaže šta je izmislio. Ima svoje ključeve, sujeveran je. On ti je najbolji drug 22 sata, a dva sata ti vadi dušu. Da ti kaže ‘Ovo je drvo’, ti ćeš reći ‘drvo je’. Da ti kaže ‘gvožđe je’, ti ćeš reći ‘gvožđe’. Ako kažeš da nije, trči 80 dužina, pa vidi da li ćeš da kažeš posle da li je.

Antić se osvrnuo i na jedan zanimljiv detalj.

„Nisi morao da budeš disciplinovan kod njega, možeš da mu kontriraš, ali na kraju izgubiš sve. On te uči i disciplini i svemu“.

BONUS VIDEO Sjajne blokade Petruševa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar