FotO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nova epiozoda evroligaškog klasika Partizana i Panatinaikosa.

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20.45 dočekuju ekipu Panatinaikosu u sudaru dve ekipe koji je prerastao u evropski klasik.

PROČITAJTE JOŠ

Od ere Duleta Vujoševića do povratka Željka Obradovića, dueli Partizana i Panatinaikosa predstavljali su pravu poslasticu, a meč u okviru 11. kola Evrolige biće posebno emotivan.

Željko Obradović će ponovo voditi Partizan sa kojim je krenuo zvezdanu karijeru protiv kluba sa kojim je ostvario najveće uspehe, dok će prvi put od odlaska pred „grobarima“ igrati i Matijas Lesor.

Francuz je postao jedan od najomiljenijih igrača u novijoj istoriji Partizana, a njegova konekcija sa „grobarima“, odlazak na tribinu, uzimanje megafona i vođenje navijanja su postali ikonični momenti o kojima je Evropa pričala.

Lesor se čak i ove sezone u Panatinaikosu preko video poziva javljao bivšim saigračima i sa njima slavio pobede što su mu u početku zamerali i grčki navijači.

Meč će imati veliku težinu i sa rezultatskog aspekta.

Partizan započinje seriju od tri meča na svom terenu u Evroligi sa kojima bi mogao da preokrene sezonu i krene ka vrhu gde se nalazi Panatinaikos koji je četvrti i od kojeg ga dele samo dve pobede.

Foto: EPA-EFE/Panagiotis Moschandreou

Partizan bi mogao da bude jači za Kevina Pantera i Aleksu Avramovića, a kapitena crno-beli navijači čekaju još od večitog derbija.

Partizan je bez Pantera igrao pet mečeva u Evroligi i u tom periodu zabeležio dve pobede uz tri tesna poraza, a utisak je da bi taj skor bio mnogo bolji da je Panter bio tu.

Još nije izvesno da li će početi da igra kao i Aleksa Avramović, ali je Željko Obradovič istakao da su počeli da treniraju.

„Aleksa Avramović i Kevin Panter počeli da treniraju sa ekipom. Trifunović još nije počeo da trenira. Na dan meča ćemo da odredimo ko će biti u ekipi“, zaključio je trener crno-belih.

Panatinaikos sa druge strane nakon lošeg starta igra u sjajnoj formi i u seriji su od četiri pobede u Evroligi i osam pobeda računajući sva takmičenja.

To ih je lansiralo na četvrto mesto sa skorom od šest pobeda i četiri poraza, što je dve više od Partizana.

Preokret se desio kada se ekipi priključio Konstantinos Mitoglu nakon dve godine pauze zbog dopinga koji je uz Lesora preuzeo ključeve ekipe u ruke i njih dvojica su ubedljivo najbolji igrači u ovom trenutku.

Željko Obradović Anadolu Efes vs Partizan Mozzart Bet Foto:Nikola Gligic/Starsport.rs

Pored njih dvojice, sve bolje igra i Džerijan Grant, plejmejker koji je bio MVP Evrokupa i kojem je malo vremena trebalo da se navikne na nivo Evrolige, a priču zaokružuju veteran Kostas Slukas i Luka Vildoza, bivši igrač Crvene zvezde koji uprkos oscilacijama zna kako da eksplodira protiv Partizana.

Kendrik Nan, bivša NBa zvezda koja je došla usred sezone još trži pravu formu, ali je u pitanju paklen šuter dok zbog povrede već neko vreme nema najvećeg pojačanja Huanča Ernangomeza.

Biće ovo i okršaj dva velika trenera, a prošle sezone je Obradović oba puta dobio Ergina Atamana koji je bio na klupi Efesa, a oba puta je Paartizan bio bolji i od Panatinaikosa.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Zakucavanje Vensana Poarijea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar