Foto: Frédéric Chambert / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Teško će ovo da preživi.

Trener košarkaša Asvela Ti Džej Parker mogao bi uskoro da dobije otkaz, piše danas francuski portal BeBasket.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se navodi, trener učesnika Evrolige je pod ogromnim pritiskom posle dva ubedljiva poraza na startu Evrolige, od Crvene zvezde (94:73) u Beogradu i kod kuće od Partizana (62:88). Pre poraza od Zvezde, Asvel je imao i dva vezana neuspeha u francuskom šampionatu, u kom mu je trenutni skor četiri pobede i dva poraza.

Ti Džej Parker je u Asvelu od 2013. godine, u dva navrata je bio pomoćni trener, a ovo mu je drugi samostalni mandat na klupi kluba iz Liona. Tekući ugovor mu važi do juna 2026. godine.

Kako navodi BeBasket, Ti Džeja će teško spasiti činjenica da mu je rođeni brat Toni Parker većinski vlasnik Asvela, jer katastrofalan start u Evroligi kluba čiji je budžet za ovu sezonu 21 milion evra nije nešto što je adekvatno ulaganjima u ekipu.

BeBasket podseća da je Ti Džej Parker dobio značajna pojačanja u igračkom kadru, pošto su tokom leta u klub stigli Paris Li, Timote Luvavu-Kabaro i Frenk Džekson.

Da stvar bude otežavajuća po još uvek aktuelnog trenera, Asvel sledeće nedelje u Evroligi ima dva gostovanja u Istanbulu u tri dana, protiv Efesa u utorak i Fenerbahčea u četvrtak, gde teško može da se nada pozitivnim rezultatima. Upravo bi te utakmice mogle da budu poslednje za Ti Džej Parkera na klupi Asvela, ističe BeBasket.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar