Nikola Jokić Foto:USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Maestro.

Sezona u NBA ligi još nij ni počela, a Nikola Jokić je iz svoje prepune torbe trikova i majstorija počeo da izvlači tešku artiljeriju. Njegov Denver je poražen u predsezonskom meču na gostovanju Čikagu nakon produžetaka rezultatom 133:124, a Jokić je na terenu proveo samo jedno poluvreme i pokazao svu svoju magiju.

PROČITAJTE JOŠ

On je u prvom delu ubacio 17 poena uz šut iz ige 8/10 i uz to imao šest skokova i četiri asistencije.

U jednom momentu izveo je majstoriju kakva nije svojstvena centrima i još jednom pokazao da mu pozicija ne predstavlja problem. Jokić je u stilu plejmejkera kod izvođenja lopte pustio da se kontrlja po terenu kako ne bi odmah krenuo sat za napad, a zatim je uhvatio i u trku opalio trojku u stilu Stefa Karija i Demijena Lilarda i pocepao mrežicu ostavljajući sve u neverici, a taj potez je odmah krenuo i da se deliu po društvenim mrežama.

Iako mu bekovski potezi nisu strani, ovo je jedan novi nivo i pokazuje da bi u sezoni pred nama mogao da bude još bolji nego do sada i da za njega granice ne postoje.

Sjajan je ponovo bio ruki Stroter sa 16 poena,  dok su dovcifreni bili Gilespi sa 13 i Ki i Tajkson sa po 10. Čak 17 igrača imao je Denver u rotaciji, na drugoj strani, Derozan je bio lider sa 19 poena, Lavin je imao 17, Karuzo 14, Tejlor 10, a Nikola Vučević je 22 minuta iskoristio za 10 poena i četiri skoka uz dve asistencije.

Igrao je prethodne noći i Bogdan Bogdanović, ali mu nije išlo i vidi se da će biti potrebno vreme da pronađe formu. On je odigrao nepunih 17 minuta u pobedi Atlante nad Memfisom sa 103:102 i imao je 1/3 iz igre, promašio je obe trojke. Izdvojio se po tri ukradene lopte, jednu je izgubio, a Hokse je predvodio Jang sa 20 poena, dva skoka i tri asistencije.

Džonson je imao 14 poena, Bafkin, Metjuz i Gaj po 12, Kapela je stao na sedam poena. Četrnaest igrača je imala Atlanta u rotaciji, a Memfis samo 11 – istakao se Džekson sa 24 poena u Grizlijima, Aldama je imao 22 uz sedam skokova i šest asistencija.

Hjuston je bio surov prema Pelikansima uz 22 poena i devet skokova Smita. Na ovom meču, za Rokitse je igrao i naš Boban Marjanović, za šest minuta došao je do četiri poena i pet skokova uz asistenciju uz jedno atraktivno zakucavanje.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar