KK Partizan
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener Partizana bio je raspoložen za priču nakon pobede

Košarkaši Partizana pobedili su Makabi iz Tel Aviva sa 96:88 u osmom kolu Evrolige, a trener Željko Obradović prokomentarisao je tu utakmicu, kao i stanje sa povredama, a pomenuo je i Duška Ivanovića, novog trenera Crvene zvezde.

Obradović je bio izuzetno zadovoljan onim što je video u Areni i na terenu.

„Veoma sam srećan da smo pobedili protiv ovako dobrog tima, zato što oni igraju isto kao 20 godina. Makabi uvek želi da postigne jedan poen više od protivnika. Drago mi je da smo promenili svoju energiju u drugom poluvremenu i da smo uspeli da pobedimo. Želim da se zahvalim neverovatnom timu, neverovatnim ljudima na neverovatnoj podršci u Areni“, počeo je iskusni trener.

PROČITAJTE JOŠ:

Malo bliže je analizirao utakmicu.

„Ja ću da ponovim šta sam rekao. Mi smo pobedili dobar tim, njihova škola koju igraju godinama bez obzra na to ko su treneri i igrači. Oni su igrali upravo kako su igrali sve utakmice, znali smo da je igra u tranzciji nešto važno, znali smo da je tim koji ima dosta igre jedan na jedan, izloacije, tu smo odigrali loše. Kad kažem to, mislim da smo mi završili kao tim sa šest faulova. Od čega su dva napravljena na isteku vremena u prvoj četvrtini i drugoj četvrtini, plus nameran faul Anđušića“.

Otkrio je i šta je zamerio svojim igračima, koji defanzivno nisu bili za pohvalu.

„Primili smo 50 poena, napravili smo dva faula. Takva odbrana ne može, to sam im zamerio, moramo promeniti agresivnost i energiju i promenimo igru u odbrani protiv tima koji je igrao isto. Oni imaju ta dva plejmejkera oko kojih se sve vrti, koji prave, kreiraju, imaju šutera, imaju skakače. Jedino sad nisam pogledao, odnos skokova, ali mi smo dominirali protiv tima koji je bio najbolji skakački tim u Evroligi u napadu. Mi smo uspeli da ih svedemo na osam skokova, mi smo imali 11, Lesor je dominantan bio. Zadovoljan sam što smo dobili dobru, dobru ekipu u ovoj atmosferi. Postaću dosadan, ali niko nema ono što mi imamo. Oni daju vetar u leđa ekipi, energiju, hvala im. Predivan ambijent, mislim da svakom od nas treba da bdue čast i zadovoljstvo da igramo pred ovakvim navijačima u ovoj atmosferi“.

Odluka je pala tek u poslednjoj deonici u kojoj je Partizan bio ubedljivo najbolji.

„Jasno je da smo u poslednjoj deonici počeli veoma dobro i tu se prvi put odlepili i napravili razliku. Ponovo je u tim trenucima bilo lako da se napravi faul u situacijama koje to iziskuju, pogotovo u preuzimanjima. Nismo reagovali, primili smo četiri laka poena, pa smo promenili tim. Vratio sam dva visoka igrača, igrali smo napadački, kontrolisali. Da bi vi odbranili i igrali protiv tima koji trči dobro, morate da igrate dobar napad i da imate dobar napad. Da nemate prodanu loptu i lošu selekciju šuta da ne bi trčali“.

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je učinak Egzuma i Lesora, koji su pronalazili dobra rešenja u ključnim momentima, te zajedno ubacili 37 poena.

„U poslednjoj četvrtini smo igrali odlično, a to je kreirao Egzum. Kao i igrači koji su prepoznavali odbranu koju igraju u Makabiju, spuštali smo na Lesora, on izbacivao na udvajanju. To je bilo ono što se trenira i što bi trebalo da se igra svaki put takve pobede. Kolektivna pobeda, čestitke i sutra trening i onda ponovo sve isto“.

Egzum je odigrao odličan meč uprkos tome što je neko vreme bio van terena zbog povrede.

„Tim uvek pobeđuje. Dante je pročitao, igrao je dobro, međutim, svi igrači su imali svoj doprinos. Svi igrači su dali, Smailagić koji je imao dva treninga je odigrao izvanredno. Ali s druge strane sam igračima rekao da mi po prvi put imamo normalan trening posle PAO-a, posle 15 dana. Dante se povredio i do pre dve noći nismo igrali pet na pet. Treba nam trening, treba nam ponavljanje, treba nam ono što smo imali u jednoj fazi ove godine, kad su dolazili Žalgiris, Milano i Bolonja“.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Stranci u redovima crno-belih su imali veliku minutažu protiv Makabija, ali će u narednim mečevima morati da se vodi računa o minutaži.

„Kad smo imali automatizme, kad smo znali kako treba da odigramo. Čestitke svim igračima, ovo treba da im bude što kaže nešto što će da im pomogne da igraju sa još više samopouzdanja u sledećim utakmicama. U nedelju utakmica, putovanje u Barselonu, utakmica, putovanje za Madrid. Minutaža i sve ostalo će morati da se vodi u nedelju o tome“.

Partizanu sada slede gostovanja u Barseloni i Madridu, a otkrio je da će put preći vozom, a ne avionom.

„Pravo iz Barselone u Madrid idemo, imamo karte za voz. Idemo vozom jer je to brzo, lako, a dok odemo do aerodroma i sve, nikakav problem“.

Pričao je Obradoviću o povređenom Avramoviću, ali i o Smailagiću, koji je imao odličnu rolu u meču sa Makabijem, što je bio njegov debi u Evroligi.

„Aleksa je skinuo gips i on je igrač koji trenira, on je u kondiciji jer je mogao da trči. Doktori preporučuju vežbe za njegovo stanje, za njegovu ruku u naredne tri sedmice da bi počeo trening posle tri sedmice. Da bi ušao u trening, ima želju i sve, takođe i Smailagić, odigrao je ovako uz dva treninga. On će doći u fazu da može da pomogne, ja sam rekao kakav plan imamo u naredne dve sedmice“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Premalo je vremena za trening i spremanje ekipe…

„Praktično nema treninga, mi sutra imamo pripremni trening posle ovakve utakmice za nedelju za utakmicu. Tu se reaguje videom, ponavljaju se neke druge stvari, uključujemo druge igrače, onda imamo trening ovde i idemo na put. Ali opet posle utakmice i pred novu utakmicu. To nije lako, ali, postoje neki igrači koji nisu igrali, oni će odraditi malo jače, ovi drugi manje. Ne verujem da može da bude u nekom optimalnom nivou za mesec dana. Mada, i to je strašno upitno“.

Dotakao se i novog trenera Zvezde Duška Ivanovića.

„O Dušku se sve zna, zna se da je izvanredan trener, izvanredan čovek. Ja imam najlepše moguće mišljenje, velika dobit za njegov klub, za košarku ovde i za evropsku košarku. Gde god je radio, imao je rezultate izvanredne. S moje strane sem da mu poželim sve najbolje ništa drugo“, zaključio je Obradović.

Partizan u nedelju od 19 sati na svom parketu igra protiv Splita meč sedmog kola u ABA ligi.

BONUS VIDEO Dante Egzum raspalio navijače Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar