(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Sve zanimlive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana pobedili su Makabi iz Tel Aviva rezultatom 96:88 u meču osmog kola Evrolige igranog u beogradskoj „Areni“.

Partizan nije dobro ušao u meč, dozvoljavao je previše otvorenih šuteva rivalu, koji uglavnom nije rešio. Sredinom prve deonice viđena je i revija trojki, a oba tima bila su izuzetno napadački raspoložena.

Makabi je na pauzu ipak otišao sa svega poenom prednosti, ali je i treću deonicu bolje otvorio. Imao je i plus sedam, ali je Partizan na krilima Džejmsa Nanelija i Kevina Pantera uspeo da se vrati i preokrene.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su u poslednjih deset minuta ušli sa plus jedan, a prednost nisu ispuštali do kraja utakmice. Pred sam kraj imao je Partizan i dvocifrenu prednost, ali je Makabi ipak uspeo da ublaži poraz i na kraju izgubi sa osam poena razlike.

U redovima crno-belih najbolji su bili Dante Egzum i Zek Ledej sa po 21 poenom, dok je Matijas Lesor imao 16 uz osam skokova od kojih sedam u napadu. Dobar je bio i Kevin Panter sa 13 poena, a povratak na teren obeležio je i Alen Smailagić sa devet poena i kratkom, ali dobrom rolom u prvom poluvremenu.

Kod Makabija najefikasniji je bio Vejd Boldvin sa 23 poena, dok je Bonzi Kolson završio sa 17.

Partizan nakon ove pobede ima skor 4-4, koliko sada ima i Makabi. Crno-beli si zbog boljeg međusobnog skora i koš razlike sada na osmom mestu, dok je Makabi pao na deseto.

U narednom kolu, izabranici Željka Obradovića igraće protiv Barselone u gostima, dok će Makabi na svom parketu dočekati Olimpijakos.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Makabi je otvorio utakmicu moćnom igrom u napadu, pa je već nakon četiri minuta imao 12 poena na semaforu. Madar je pocepao mrežicu za tri, a Pojtres je iznudio faul Ledeja za slobodna bacanja. Bio je polovičan, a Naneli je trojkom doneo izjednačenje. Kolson je uzvratio istom merom, a nadovezao se i Boldvin. Ledej je opet pogodio iz ćoška i to je bila prava revija trojki u prvoj deonici. Makabi je nakon deset minuta vodio sa 22:26, ali je ubrzo Panter doneo izjednačenje.

Partizan je nastavio sa lošom odbranom, ali je Smailagić imao odličnu rolu u napadu, pa je za kratko vreme ubacio devet poena i održao crno-bele u igri. Makabi je na kratko uspeo osetnije da se odlepi, ali je Partizan uspeo da se vrati i smanji na 43:46. Lesor je u tim trenucima blistao na obe strane, pa su crno-beli na pauzu otišli sa svega poenom minusa.

Gosti su bolje otvorili treći period, Boldvin je poentirao uz faul Madara, a Makabi je ubrzo otišao i na plus sedam – 59:66. Usledila je serija Partizana, a Naneli je trojkom „raspalio“ navijače i doneo izjednačenje svom timu – 66:66.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Do kraja treće deonice sudije su bile u centru pažnje kada su nakon gledanja snimka promenile odluku i poništile koš Nanelija. Makabi u tim trenucima nije pronalazio put do koša, a Ledej i Lesor su sa penala doneli prednost Partizanu – 69:68.

Madar je pogodio trojku na otvaranju poslednje četvrtine, a nadovezao se i Panter za 75:68. Kolson je mini-serijom 0:4 uspeo da smanji, ali su Ledej i Egzum održali Partizan na sigurno odstojanju. Lesor je io spretan i okretan na niskom postu, a Egzum je pogodio trojku za plus devet Partizana. Već tada se činilo da je sve gotovo, Partizan nije gubio konce, te je sigurnom igrom u završnici došao do veoma važne pobede na domaćem terenu.


EVROLIGA – 8. KOLO

Četvrtak

Anadolu Efes – Barselona 96:86

Crvena zvezda – Asvel 71:67

Bajern – Olimpijakos 71:82

Virtus Bolonja – Valensija 89:59

Real Madrid – Alba 90:72

Petak

Fenerbahče – Panatinaikos 107:77

Monako – Baskonija 79:74

Žalgiris – Olimpija Milano 71:62

Partizan – Makabi Tel Aviv 96:88

Standings provided by Sofascore


Partizan – Makabi 96:88 (22:26, 27:24, 20:18, 27:20)

Dvorana: Arena, Beograd, Srbija. Sudije: Danijel Hierzuelo, Emin Mogulkoc, Josef Bisang.

Partizan: Smailagić 9, Egzum 21, Papapetru, Naneli 6, Panter 13, Lesor 16, Ledej 21, Madar 8, Glas, Vukčević, Anđušić 2, Trifunović. Trener: Željko Obradović.

Makabi: Braun 8, Boldvin 23, Pojtres 16, Nibo, Adams, Dibartolomeo, Kolson 17, Holins, Martin, Hilijard 14, Sorkin 10, Koen. Trener: Oded Kataš.

Partizan - Makabi 96:88

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar