Foto: Starsport

Trener crno-belih srećan.

Košarkaši Partizana savladali su Fenerbahče 73:72 u Istanbulu i tako vezali dve pobede u Evroligi, a trener tima iz Humske Željko Obradović je na konferenciji za medije imao samo reči hvale za svoje izabranike.

PROČITAJTE JOŠ...

„Utakmice poput ove i završnice kao što je ova mnogo zavise od sreće koja je večeras bila na našoj strani. Oba tima igrali su jako dobro i imali mogućnost da pobede. Veoma sam ponosan na svoju ekipu. Znali smo koji kvalitet poseduje Fenerbahce. Vodili su, nismo odustajali i zbog toga smo došli u poziciju da preokrenemo i na kraju slavimo“, rekao je čuveni Žoc.

Potom je dodao:

„Promašili smo veliki broj slobodnih bacanja za košarkašku utakmicu, ali odbrana je bilo na zavidnom nivou za razliku od prethodnih mečeva. Pripremili smo utakmicu kako treba. Večeras smo odreagovali toalno drugačije u odnosu na prethodna izdanja. Ako promašuješ šuteve moraš igrati odbranu. Ovo je put ako želimo shvatiti da ovakvim pristupom na parketu možemo parirati svakoj ekipi“, rekao je Obradović.

Osvrnuo se na učinak heroja pobede, Alekse Avramovića, koji je pogodio slobodno bacanje za 73:72, ali i Janisa Papapetrua:

„Obojica su odradili sjajan posao, verujem u njih. Avramović je odigrao nešto više od osam minuta, to je njegova prva utakmica od juna. Pre nedelju dana je počeo da radi sa timom. Znam koliko mu je bilo teško, ali pomogao je ekipi mnogo. Čestitam njemu i ostatku ekipe“.

Nije prošlo bez emocija, pogotovo jer je Obradović sedam godina sedeo na klupi tima iz Istanbula:

„Želim da kažem hvala svima u Fenerbahčeu. Svi u klubu su prepoznali šta smo uradili zajedno tokom godina. Ponosan sam što se ne zaboravlja sedam godina kada smo imali sjajne momente. Bilo je ovo posebno veče za mene i hlvala publici koja mi je pokazala ljubav koju sam osećao svih sedam godina“, dodao je Obradović za kraj.

BONUS VIDEO Obradović sočno psovao posle lošeg napada Partizana i velikog promašaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar