Foto: Starsport
Foto: Starsport

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana napravili su čudo u Istanbulu, pošto su sa 73:72 pobedili Fenerbahče u okviru 15. kola Evrolige.

Crno-beli su većim delom meča bili u rezultatskom deficitu, ali su po drugi put zaredom pobedili neki od turskih timova u Evroligi i to opet u neizvesnoj završnici.

U prošlom kolu žrtva je bio Efes, a sada je Fenerbahče ispustio priliku da slavi i tako izađe iz krize.

PROČITAJTE JOŠ:

Junak Partizana bio je Aleksa Avramović koji je ubacio tri od četiri penala u poslednjem minutu, dok je za Fenerbahče u ključnom napadu promašio Skoti Vilbekin, koji je posle toga napravio i faul.

Imao je turski tim i loptu sa strane na 72:73 i tri sekunde do kraja, ali je ona loše ubačena i Janis Papapetru se dokopao nje, nakon čega je fauliran. Nije uspeo da ubaci nijedan od dva penala, ali vremena za Fenerbahče nije bilo.

Najbolji u redovima Partizana bio je Kevin Panter sa 12 poena i pet skokova, dok je Matijas Lesor imao isti poenterski učinak uz četiri uhvaćene lopte.

Kod poraženog tima istakao se Skoti Vilbekin sa 14 poena, dok je Dešon Pjer imao 13 poena i šest skokova. Srpski bek Marko Gudurić imao je očajan šut iz igre (1/12), a ubacio je samo četiri poena. Promašivao je Gudurić u nekim ključnim momentima, pa je i on jedan od tragičara za domaći tim.

PROČITAJTE JOŠ:

Fenerbahče je nastavio sa serijom poraza, jer im je ovo peti zaredom. Partizan je došao do treće uzastopne pobede i definitivno je izašao iz krize.

Turski klub posle ovog kola više neće biti prvi na tabeli Evorlige (10-5), dok se crno-beli sada nameću kao kandidati za top 8, pošto imaju skor 6-9.

Na početku meča nijedan tim nije bio posebno napadački raspoložen, ali se Partizan nešto više mučio, pa je Fenerbahče na krilima Kalatesa i Hejsa vodio sa 16:11. Panter i Madar su održali Partizan u igri, a Anđušić je pogodio trojku za 17:16.

Na startu drugog perioda imali smo i preokret crno-belih kojim su poveli sa 19:21, ali je Vilbekin ubrzo pogodio trojku iz velike udaljenosti za 27:24. Niko sem Pjer dug nije mogao da poentira za Fenerbahče, pa je Partizan to koristio i uglavnom sa penala dolazio do poena i vođstva – 32:33. U poslednja dva minuta prvog poluvremena, turski tim je napravio seriju 5:0 i u nešto boljem raspoloženju otišao na pauzu – 37:33.

Foto: Starsport

Početak treće deonice pripao je Vilbekinu koji je pogodio dve trojke, dok je Smailagić vezao promašaje – 45:37. Aleksa Avramović je dobio minute koje je dobre iskoristio, iako u odbrani nije blistao kako ume. Panter je pogodio sa poludistance za minus sedam Partizana, ali je Fenerbahče do kraja trećeg perioda održao vođstvo – 57:51.

Gudurić je bio potpuno van ritma, a posebno je promašivao na početku poslednjeg perioda, kada je Partizan napravio seriju 2:8. Igralo se koš za koš u drugom delu poslednje četvrtine, a Naneli je sa poludistance doneo izjednačenje Partizanu – 64:64.

Foto: Starsport

Hejs i Kalates su bili precizni, ali je Ledej prezeo odgovornost i vezao četiri poena za potpuni egal na dva minuta do kraja. Buker je fauliran, pa je pogodio penale za 72:70. Izgledao je loše napad Partizana, ali je Pjer faulirao Avramovića na 0,7 do isteka istog. Srpski bek je to iskoristio, ubacio penale i poravnao na 72:72. Vilbekin je pokušao da bude heroj, ali njegova dva loša poteza koštala su Fenerbahče pobede.

Avramović je svoj povratak obeležio na najbolji mogući način i Partizan je pokazao da može da igra sa svim klubovima u Evroligi.


EVROLIGA – 15. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče – Partizan Mozzart Bet 72:73

/Panter 12 – Vilbekin 14/

20.00 Alba – Makabi

20.00 Olimpijakos – Crvena zvezda

20.30 Baskonija – Virtus Bolonja

21.30 Real Madrid – Asvel

Petak

18.30 Efes – Panatinaikos

19.00 Žalgiris – Bajern

20.30 Olimpija Milano – Monako

20.30 Valensija – Barselona

Standings provided by Sofascore


Fenerbahče – Partizan 72:73 (19:16 18:17, 20:18, 15:22)

Dvorana: Ulker sport arena, Istanbul, Turska. Sudije: Sreten Radović, Karmelo Paterniko, Emilijo Perez.

Fenerbahče: Birsen 2, Hazer, Vilbekin 14, Edvards, Mahmutoglu 3, Hejs-Dejvis 9, Pjer 13, Džekiri 8, Gudurić 4, Buker 8, Kalates 11, Antetokumbo. Trener: Dimitris Itudis.

Partizan: Egzum 10, Naneli 5, Panter 12, Lesor 12, Smailagić 4, Ledej 8, Papapetru 5, Trifunović, Anđušić 4, Madar 7, Vukčević, Avramović 6. Trener: Željko Obradović.

Fenerbahče - Partizan 72:73

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare