Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Bilo bi to još jedno veliko pojačanje.

Crvena zvezda igra kao preporođena od dolaska Duška Ivanovića, a apetiti u klubu su porasli što govori i dolazak Fakunda Kampaca, najskupljeg pojačanja u istoriji srpske košarke.

To kao da nije zadovoljilo želje u klubu, već vbi u Zvezdu moglo da stigne još jedno zvučno pojačanje.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli imaju problem u reketu nakon povrede Hasana Martina koji će odsustvovati bar dva meseca, pa se traži rešenje za unutrašnju liniju.

Filip Petrušev koji je značajan deo ove sezone igrao na poziciji četiri, je povredom Martina ponovo na prirodnoj poziviji centra, pa na krilnom centru Zvezda ima samo Bena Bentila i igrače koji to mogu da pokrivaju poput pomenutog Petruševa, Mitrovića ili u nižim postavama Stefana Lazarevića.

Zato se sve glasnije pominje dolazaka reprezentativca Italije Akilea Polonafre koji trenutno igra za Efes u koji je ovog leta stigao kao veliko pojačanje na poziciji četvorke.

#related-news_1

Ovu informaciju je preneo italijanski insajder Luka D’Alsandro koji je često znao da ima tačne informacije za srpske klubove.. On je prvo objavio da je Makabi zainteresovan za njega, da bi potom istakao da su se u trku uključili Crvena zvezda i Virtus iz Bolonje.

Italijan koji je sjajno igrao protiv Srbije na Evrobasketu, nije se snašao u Turskoj.

„Nažalost, nismo dobili šta smo želeli od Polonare i nismo mogli da ga koristimo u ligaškim mečevima. Zbog toga je bio nesrećan i njegov menadžer nas je kontaktirao i istakao da ga određeni klubovi žele. Sagledaćemo čitavu situaciju i razmotriti ponude ukoliko ispunjavaju određene uslove“, rekao je Ergin Ataman trener Efesa,

Polonara je ove sezone upisao 14 nastupa u Evroligi, ali na terenu prosečno provodio 11,4 minuta i beležio svega 2,9 poena i 2,2 uhvaćene lopte. Protiv Panatinaikosa u poslednjem meču nije igrao iz navodno taktičkih razloga.

„Ukoliko Akile Polonara napusti tim, imamo par alternativa. Pratimo situaciju. Večeras nije igrao iz taktičkih razloga. Polonara je naš igrač, ali ne žeimo da nastavljamo saradnju sa nesrećnim igračem, ukoliko se odgovarajuću uslovi stvore“, istakao je Ataman.

BONUS VIDEO Trinkijeri isključen zbog uletanja na teren

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar