Andrea Trinkijeri Partizan vs Bayern Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana pobedili su Bajern iz Minhena u 16. kolu Evrolige rezultatom 83:79.

Navijači u beogradskoj Areni su aplauzom dočekali bivšeg trenera Andreu Trinkijerija aplauzom, i nakon meča se videlo koliko mu je to značilo.

PROČITAJTE JOŠ

„Čestitam Partizanu oni su igrali jako, sjajnu odbranu, ali igrali smo na jedini mogući način. Falila su nam tri najbolja šutera, ali smo igrali jako i imali smo šansu“, počeo je Trinkijeri.

Italijan smatra da crno-beli imaju najbolje navijače u Evropi.

„Nemam reči da se zahvalim. U srce. Kad već nisam mogao ja dobiti utakmicu, nek dobije Partizam. Doček je bio kao u snovima, ovo je specijalan klub najbolji navijači na svetu.“

Bajern već dugo ima problema sa povredama, i deluje da to ako utiče na Trinkijerija.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

„Teška je ova sezona. Ove godine je konkurencija neviđena. Samo čekam dan kad ću imati ekipu, znam da možemo bolje. Ekipa je igrala kvalitetnao, ali mislim da nije moglo bolje. Neću ići sad sa pištoljem i terati ih. Ono što nas je ubilo je druga četvrtina. Partizan je šutnuo više penala, jako je teško igrati sa minus 15. Mogli smo mnogo bolje, ali u ovom trenutau je to maksimum.“

Ne iznenađuje ga što se Baskonija nalazi na prvom mestu Evrolige.

„Nije iznenađenje što je Baskonija prva. Imaju takvu energiju da je to nemgouće. Fizioterapeut šutira trojku odmah.“

Prokomentarisao je i ambicije Partizana, ali i njegove predikcije za narednu godinu.

„Vidim Partizan kao dobru ekipu koja prvi put posle mnogo godina igra Evroligu, prvi put igra ovu Evroligu. Navijaću da ode u plej-of, imaju najboljeg trenera, dobre fizikalije. Ovo je teško mesto ima tu velikog pritiska i mi bismo pričali drugačije da je Partizan dobio derbi. Mislim da je Partizan vrhunska ekipa, samo treba mirno i polako“, završio je Trinkijeri.

BONUS VIDEO Veliki aplauz za bivšeg kapitena Partizana, Vladimira Lučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar