Košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza priznao je i svoju grešku u meču tesno izgubljenom od Partizana.

Crno-beli su sa 79:78 slavili u 21. kolu Evrolige, na gostovanju u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

PROČITAJTE JOŠ:

Vildoza je ubacio rivalu 26 poena, ali to nije bilo dovoljno da se nadomesti veliki broj izgubljenih lopti i kaskanje u odbrani.

„Vodili su tokom cele utakmice, na kraju smo imali šansu da se vratimo, ali moramo da im čestitamo. Kao što sam rekao u svlačionici – znam da boli jer je derbi, ali to je samo jedna utakmica u Evroligi, moramo u Italiju da pobedimo tamo“, rekao je Vildoza posle utakmice.

Nije razmišljao o tome što je Zvezda zbog trojke Nemanje Nedovića u finišu, sada u prednosti u odnosu na Partizan ako im skor bude isti, a budu se borili za Top 8.

„Ne znam, samo sam pokušavao da pobedim i kad je Neda pogodio taj šut. Boli, svi znaju da boli, žao mi je zbog navijača jer su bili izvanredni večeras, ali je to i dalje jedan meč“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Kao propuste, Vildoza u prvi plan stavlja ishitrene poteze u situacijama kada im nije bilo vreme, ali i manjkavosti u odbrani.

„Pričali smo o tome. Bili smo tu, probali da pogodimo neke šuteve, žurili smo, bili smo kod kuće i osećali pritisak. Kao što sam rekao, hteli smo da pogodimo taj šut za pobedu, ali oni su uradili dobar posao, skauting, uvek su igrali 24 sekunde i nemam šta drugo do da im čestitam“, kaže Argentinac.

Na pitanje da li bi Zvezda pobedila da je igrao i Fakundo Kampaco, Luka veruje da bi šanse svakako bile bolje.

„Nadam se. Znam da nam treba Faku i da imamo dobar tim, a sa Fakuom je to plus i jedva čekam da igram sa njim u Evroligi opet“.

Crvena Zvezda mts Belgrade vs Partizan Mozzart Bet Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Zvezda naredne dve utakmice igra u Evroligi protiv Virtusa i Olimpije iz Milana.

„Imamo još dosta do kraja regularne sezone, ima vremena da se mnogo stvari popravi. Kao što sam rekao, nismo sad bili tako dobri, mogli smo i bolje da odigramo“, kaže Vildoza.

Naveo je i da se oseća bolje, pošto je neko vreme pauzirao zbog povrede, ali da mora da se poboljša.

„Lično se osećam bolje, treba da popravim svoje stanje. Grešio sam na kraju iako sam ubacio neke poene. Nisam igrao dobru odbranu, oni su imali neke otvorene šuteve i moram da nastavim da radim na svojoj fizičkoj spremi. Jesam pogađao neke šuteve, ali treba mi bolja odbrana“, zaključio je Vildoza.

BONUS VIDEO: Egzum o atmosferi derbija posle pobede nad Zvezdom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare