Košarkaš Partizana Dante Egzum prepričao je anegdotu sa parketa u derbiju sa Crvenom zvezdom.

Partizan je u petak uveče slavio sa 79:78 u meču 21. kola Evrolige, a Egzum je ubacio 20 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je uz Zeka Ledeja junak trijumfa crno-belih, iako je Zvezda uspešnija u međusobnom skoru za dva poena zbog trojke Nemanje Nedovića u poslednjim sekundama utakmice.

„Biće dobra serija protiv njih ove godine, ali što se tiče našeg nastavka sezone, ovo je velika pobeda na gostovanju, ogromna u Evroligi i drago mi je što smo je izvukli“, rekao je Egzum posle meča.

Dante sada ima potpuno iskustvo, jer je igrao i pred navijačima Partizana i pred navijačima Zvezde.

„Ovo je zasigurno najbolja publika pred kojom sam igrao u karijeri. U onoj kad smo izgubili na dva minuta, sudija je dunuo u pištaljku, a ja nisam imao pojma da je svirao. Takvo je okruženje i jedva čekam da opet igramo kod kuće“, dodaje on.

Crvena Zvezda mts Belgrade vs Partizan Mozzart Bet Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Osvrnuo se i na Ledejev učinak, jer je krilni centar Partizana odigrao celo drugo poluvreme praktično bez izmene i pogađao je važne šuteve.

„Zek je odigrao veoma važnu ulogu. Ruka mu je bila ‘vruća’, šut ga je služio i iskočio je u prvi plan. Nastavio je da napada i mislim da kad jednom čoveku ide, treba da nastavi ko god to bio“, navodi Egzum.

Opisao je i zbog čega su on i ostali igrači otišli posle meča na tribinu da pozdrave grupu od 300 navijača svog kluba.

„Mislim, obično navijači Partizana dolaze, pa je to bio samo način da proslavimo sa njima. Cele sezone su uz nas i zato jedva čekamo da se vrate“, priča Egzum.

Oseća žal što je Partizan više puta gubio tesne završnice mečeva ove sezone, ali je protiv Zvezde ipak izborio trijumf.

„Bili smo u ovakvim situacijama često. Imamo prednost, utakmicu pod kontrolom, onda pravimo grešku za greškom i stalno se kao tim podsećamo, moramo da ostanemo čvrsti, sigurni i to pokušavamo da radimo“, zaključio je Egzum.

BONUS VIDEO: Košarkaši Partizana sa „grobarima“ slave pobedu protiv Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar