Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trifunović i Papapetru su konačno proradili, pa su zajendo ubacili 28 poena protiv Baskonije

Košarkaši Partizana došli su do devete pobede u Evroligi, a žrtva je ovoga puta bila Baskonija u Beogradu rezultatom 83:65.

Junaci pobede bili su Uroš Trifunović i Janis Papapetru koji su bili ujedno i najefikasniji u dresu crno-belih. Njih dvojica su nakon pobede bili izuzetno raspoloženi za priču, a Trifunović je istakao da im je veoma teško pao poraz od Makabija u prošlom kolu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pogodilo nas je to što smo izgubili od Makabija, nismo bili dovoljno agresivni, svi smo to znali. Iako smo imali jedan trening, napravili smo dogovor šta da radimo. Bili smo agresivniji, drugačije smo preuzimali košarkaše na spoljnim pozicijama, pogodili neke šuteve i zasluženo pobedili“, rekao je Trifunović.

Tu se nije zaustavio:

„Uvek kažem, drago mi je, kada god igram pokušavam da omognem ekipi na bilo koji način. Trudio sam se u odbrani, to mi je uvek prvo u glavi, napad mi se otvorio, nagradili su me neke šutevi. Ali, to je to, idemo dalje“.

Vidi se napredak ekipe.

„Vidi se po rezultatima, utakmicama, ali ne treba da slavimo, možemo biti još bolji“.

Trifunović igra sve zrelije i Obradović ima mnogo poverenja u njega.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nije na meni da sudim da li sam zreo ili nisam, pokušavam da dam sve od sebe na treningu, da upijam informacije koje mi daju saigrači i trener. To su sve igrači koji su na vrhunskom nivou i na kom želim da budem. Pokušavam da ih slušam“, zaključio je mladi Srbin.

Papapetru je siguran da će se Partizan boriti za Top 8.

„Borimo se (za najboljih osam). Baskonija je sjajan tim… Atmosfera je bila odlična sve vreme, navijači rade sjajan posao. Hvala im“, rekao je Papapetru posle utakmice.

Crno-beli su imali neke teške periode tokom ove sezone, a ni Papapetru nije blistao u prethodnim mesecima.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

„Bolje je, privilegija je da imate šansu da prođete kroz težak period i da nađete način da izađete iz istog. Po mom mišljenju, od toga je život satkan. Drago mi je što sam pronašao ritam u napadu, a najvažnije je da sam pomogao ekipi da pobedimo. To je broj jedan“, istakao je Grk.

Pričao je i o kolegi Trifunoviću.

„Mlad je igrač, veliki talenat. Bili smo agresivni, kao i ostatak ekipe. Moramo da nastavimo ovako, dosta smo bolji u poređenju na septembar i oktobar“, podvukao je Papapetru.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde ovacijama dočekali Sašu Obradovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar