Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović smatra da su crveno-beli morali bolje da završe utakmicu protiv Monaka.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je na svom parketu u sredu uveče poražena sa 82:76 od tima Saše Obradovića koji je bio bolji u nekim ključnim momentima susreta.

PROČITAJTE JOŠ:

Ruka Elija Okoba, Džona Brauna i pre svih Majka Džejmsa bila je mirnija, pa Zvezdi nije pomoglo ni 20 poena Rokasa Giedraitisa da upiše drugi trijumf u tri meča.

„Neizvesna utakmica, mislim da poslednja četiri minuta nismo igrali dobro u napadu. Danas naš šut nije bio dobar“, počeo je Ivanović na konferenciji.

Miloš Teodosić je ubacio samo jednu od sedam trojki, a ni Šabaz Nejpir nije bio bolji sa svega tri pogotka iz 13 šuteva (2/6 za dva, 1/7 za tri).

Zvezda je i prošli meč izgubila u neizvesnoj završnici i preokretom Žalgirisa u Kaunasu.

„Koliko smo utakmica dobili? Sve zavisi kako se gleda. Mislim da smo bili u egalu poslednja tri minuta, pa smo imali tri kardinalne greške u napadu. Oni su to iskoristili, poveli su i bilo je gotovo. Da nismo imali to, bio bi egal rezultat i jedna lopta bi odlučivala. Igrali smo dobro do tada kad su oni stekli prednost i nismo imali šanse“, kazao je Ivanović.

Odgovorio je i na pitanje da li je tokom cele utakmice tražio pravu postavu koja bi našla tražena rešenja u napadu.

„Neću da tražim nikakvo opravdanje. Mi smo ekipa koja ima mnogo novih igrača, nismo uhvatili ritam i nismo došli u onu pravu formu da se tačno zna kako možemo da igramo. Imali smo problema u poslednjim minutima, ali to nije pravo merilo, dajte, molim vas“, navodi Ivanović uz kiseo osmeh.

Razliku je napravilo i to što je Monako igrao čvršće po mišljenju stratega crveno-belih.

„Monako je uvek igrao sa kontaktom, a mi smo igrali odbranu korektno, ali bez tog kontakta. Mi smo imali u trećoj četvrtini pet faulova, a oni nula, to je zbog načina na koji su igrali“, istakao je trener Zvezde.

Njegov tim je imao više šuteva za tri nego za dva poena, ali nije uspeo da ponovi procente

„Mislim da kad smo dobili prvu utakmicu, tad su svi bili zadovoljni: ‘U kako Zvezda igra, čudo jedno’, imali smo dobar procenat i ja sam rekao da nije to to. Treba videti kako igramo kad ne pogađamo te šuteve. E dotle treba da dođemo da i kad ne pogađamo otvorene šuteve, dobijamo utakmice, a to se radi odbranom“, naglasio je Ivanović.

Luka Mitrović je u jednom trenutku zatražio izmenu i sam kasnije rekao da nije ništa ozbiljno i da nije reč o povredi, što je potvrdio i trener.

Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

„On je okej igrao je dobro. Mislim da je Bolomboj večeras bio naš najbolji igrač na toj poziciji“, prokomentarisao je Ivanović i morao da se nadoveže objašnjenjem zbog čega baš Bolomboj nije igrao završnicu kad je bio prilično efikasan.

„Bolomboj je bio najbolji u reketu. Zamenio sam ga jer je bio umoran i mislio sam da Luka treba da bude tu“.

Osvrnuo se i na to što je Šabaz Nejpir napravio nekoliko velikih grešaka u završnici meča sa Monakom i to ga ne potresa naročito.

„Nejpir je igrač koji treba da bude igrač odluke. On je igrač koji može da izgubi utakmicu, ali će ih i dobijati“, zaključio je Ivanović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar