Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Francuski košarkaš Geršon Jabusele našao se među igračima Real Madrida za meč sa Saragosom u ACB ligi.

Evroliga je na pet utakmica suspendovala Jabuselea zbog rvačkog zahvata nad Danteom Egzumom u drugoj utakmici Top 8 faze elitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je tu utakmicu rešio u svoju korist 95:80 iako je meč prekinut minut i 40 sekundi pre kraja.

S obzirom na to da je Jabusele povredio drugog igrača, a našao se u startnoj postavi već u sledećoj utakmici svog tima, Real je poslao ružnu poruku u javnost.

Tačno da je reč o različitim takmičenjima i da takmičarski imperativ nalaže da se najkorisniji igrači nađu na parketu, ali i deo navijača madridskog kluba je tražio interne kazne za košarkaše koji su pokrenuli čitav incident i naružili ugled madridskog velikana.

Jabusele se u startnoj postavi za meč sa Saragosom našao uz Gabrijela Deka, koji je zamahnuo ka Kevinu Panteru na meču sa Partizanom, pa je zbog toga suspendovan na jednu utakmicu.

Ni to madridskom klubu nije pomoglo da pored Boriše Simanića poluvreme završi u plusu, pošto je Simanićevih 14 poena za Saragosu bilo dovoljno za 40:35 u korist tima srpskog krilnog centra posle 20 minuta.

Partizan i Real Madrid igraju treću utakmicu Top 8 faze u Evroligi igraju u Beogradu u utorak uveče od 20.30.

BONUS VIDEO: Najveća sramota evropske košarke: Tuča u Madridu, svi igrači isključeni, Jabusele davio i bacio na parket Egzuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar