Foto: AP Photo/Eric Gay

Poznati francuski košarkaš Nikola Batum smatra da Crvena zvezda još ima svojih šansi da se nađe u Top 8 Evrolige.

Kada je reč o srpskim klubovima, veće šanse se trenutno daju Partizanu koji je pozitivan u odnosu pobeda i poraza na šestom mestu, ali ni Zvezda sa skorom 11-13 i na 13. poziciji, nisu „sve lađe potonule“.

PROČITAJTE JOŠ:

Batum kaže da je njegov cilj da ostane u NBA ligi, iako napominje da je to najteže, ali nije nemoguće ni da se vrati u Evropu sa 34 godine.

„Igrao sam u Evroligi pre nego što sam draftovan kao veoma mlad, igrao sam dve sezone, a onda sam se tokom lokauta vratio da igram u Francuskoj. Poznajem tu atmosferu u Evroligi, a odrastao sam kao navijač Makabija. Ako bih ikada birao mesto iz snova, gde bih igrao Evroligu, to bi bio Makabi“, rekao je Batum za Eurohups.

Komentarišući aktuelnu sezonu u elitnom takmičenju, kaže da čak i Anadolu Efes, iako trenutno na 11. mestu sa porazom manje od Zvezde.

„Evroliga je teška za predviđanje kao takmičenje. Real Madrid je dobar, Efes može do treće titule, a u trci će biti i Barselona, Olimpijakos i Monako. Šest ekipa može da ostane u tom vrhu, Crvena zvezda može da se vrati u trku. Nikada ne znaš šta da očekuješ u Evroligi, zato i volim da je gledam“, rekao je Batum.

Crveno-beli su nedavno pobedili Makabi iz Tel Aviva 89:86 u prethodnom kolu i postali su tek drugi tim koji je u areni „Menora Mivtakim“ pobedio „Ponos Izraela“.

Inače, Batum je do sada igrao za Le Man, Portland Trejlblejzerse, Nansi, Šarlot Hornetse i od 2020. naovamo za Los Anđeles Kliperse.

BONUS VIDEO: Tehnička za klupu Zvezde, Nedović se iznervirao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar