Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Evroliga je Zvezdi zadala udarac jači možda i od njenih rivala.

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco neće moći da igra za crveno-bele u Evrligi do 28. februara osim ako klub sa Malog Kalemegdana ne obori odluku Evrolige na sudu.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli će morati da plate i 25.000 evra elitnom takmičenju, a Kampaco koji je stigao i predstavljen 19. decembra već je propustio mečeve s Olimpijakosom i Barselonom.

Ako je i bilo nekih nedoumica hoće li igrati protiv Valensije u petak (rok za prijavu igrača je sreda u 18 časova) to je razvejano posle saopštenja Evrolige u sredu popodne.

Zvezda je kažnjena zbog, kako Evroliga navodi „ozbiljnih kršenja propisa o finansijskoj stabilnosti i fer pleju“, pa će Argentinac moći da igra samo u ABA ligi, gde je do sada odigrao dva meča.

Srpski klub je do sada u Evropi igrao 16 utakmica, a momak koji je navodno plaćen 1,8 miliona evra do kraja sezone, propustio je dve.

Fakundo Kampaco
Foto: Pedja Milosavljevic

Dok ne dođe do isteka zabrane registrovanja igrača (28. februar, što je i krajnji rok u sezoni), Kampaco će propustiti još devet utakmica.

Ukupno gledano, gotovo trećinu sezone. Neće ga biti u mečevima sa Valensijom u petak, potom Real Madridom i Monakom 10. i 12. januara, protiv Žalgirisa 20. januara i Partizana 27.

Virtus će biti rasterećeniji u odbrani 31. januara kad bude igrao protiv Zvezde, Olimpija iz Milana drugog februara, a do kraja tog meseca crveno-belima slede još Makabi iz Tel Aviva i berlinska Alba.

U teoriji, Kampaco bi mogao da zaigra tek protiv Bajerna iz Minhena, drugog marta i to na gostovanju u Nemačkoj.

BONUS VIDEO: Fakundo Kampaco stigao u Beograd

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar