Fakundo Kampaco
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crvena zvezda nije mogla da registruje Kampaca zbog privremene zabrane, ali je sada stiglo i zvanično obaveštenje do kada neće moći da prijavi novog igrača.

Sada je stiglo rešenje po kom Zvezde ne može da registruje igrače do 28. februara, a uz to mora da plati i 28.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ

Argentinski plejmejker je od 19. decembra član Crvene zvezde, ali je za sada mogao da nastupa samo u ABA ligi. Po poslednjoj odluci će u Evroligi moći da debituje tek početkom marta.

Argentinac je do sada odigrao dve utakmice u dresu Zvezde, prosečno po 21 minuta, a postizao je 9,5 poena uz 4,5 asistencije u regionalnom takmičenju.

Ovo je posebno veliki udarac za Zvezdine ambicije za Top 8 kada se zna da je i Luka Vildoza povređen, pa će morati da odsustvuje sa terena još mesec dana.

„Finansijski panel Evrolige, nezavisno regulatorno telo, nametnulo je sankcije zabrane registrovanja novih igrača i trenera do 28. februara i kaznu od 25.000 evra Crvenoj zvezdi zvog ozbiljnih kršenja propisa o finansijskoj stabilnosti i fer pleju (FSFPR).

Ovaj slučaj je Finansijski panel sproveo zbog Komisije za kontrolu menadžmenta, nezavisna komisija je pogledala finansijske izveštaje kluba i njihovu usklađenost sa postojećim regulativama 1. decembra 2022. godine. Finansijski panel je otvorio sudski postupak i Zvezdi privremeno zabranio registraciju igrača i trenera“, stajalo je, između ostalog, u saopštenju.

BONUS VIDEO Koreografija navijača Zvezde protiv Barselone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare