Nebojša Čović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović kaže da je očekivao ovakav epilog situacije sa Fakundom Kampacom.

Zvezda je u sredu dobila odluku da Kampaco ne može da bude registrovan do 28. februara.

PROČITAJTE JOŠ:

Argentinac je stigao na Mali Kalemegdan 19. decembra, ali je do sada odigrao samo dve utakmice u ABA ligi.

Umesto da pogura crveno-bele ka Top 8 Evrolige, Kampaco će morati da sačeka, a i Zvezda sa njim, zbog, kako se navodi u saopštenju evropskog takmičenja „ozbiljnih kršenja propisa o finansijskoj stabilnosti i fer pleju (FSFPR)“.

„Pa dobro, ko zna zašto je to dobro. Oglasio se klub, pogledajte šta je rekao, a mi ćemo dalje pričati kasnije, sada sam na nekom sastanku. Klub se oglasio. Očekivano je to za nas bilo, sve se radi da Zvezda ne bude to što je“, rekao je Čović za Nova.rs.

Iz kluba su naveli da „smatraju da je ova kazna izuzetno stroga“ i najavili da će nastaviti u narednim danima da „svim pravnim i dozvoljenim sredstvima da se bore da ‘obore’ ovu kaznu“.

Inače, kada je stigao u Zvezdu, Kampaco je navodno plaćen 1,8 miliona evra do kraja sezone. Crveno-beli su dolaskom Luke Vildoze i Duška Ivanovića ozbiljno poboljšali tim i klupu, što se videlo i po rezultatima i igrama.

Bilo je očekivano da će Kampaco biti uz Vildozu jedan od lidera, ali je Zvezda sada u dvostrukom problemu, jer je Vildoza povređen, a Kampaco pod blokadom.

BONUS VIDEO: Neverovatan potez Vildoze i koš kojim je Zvezda načela Olimpijakos

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare