Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Evroliga je odredila termin petih utakmica Top 8 faze za mečeve Panatinaikosa i Makabija, odnosno Barselone i Olimpijakosa.

Panatinaikos je pobedom u dvorani „Aleksandar Nikolić“ 95:88 nad Makabijem uspeo da poravna na 2:2, dok je Olimpijakos, nakon što je Barselona trijumfom u Atini (82:80) došla nadomak prolaza, uspeo da maltene ponizi Katalonce (92:58) i tako ubedljivim trijumfom obezbedi šasnu da pred svojim navijačima igra za prolaz dalje.

PROČITAJTE JOŠ...

Peti meč između Panatinaikosa i Makabija, koji će biti odigran u OAKA areni, je na programu 7. maja (utorak) od 20.15, dok je majstorica Barselone i Olimpijakosa rezervisana za 8. maj od 21.00.

Prve četiri utakmice između PAO i Makabija obeležila je velika tenzija tokom koje je viđeno i krajnje bizarno ponašanje prvog čoveka Atinjana Dimitrisa Janakopulosa, ali i „prozivke“ na račun Dejana Bodiroge i sudija ovog meča.

Uzevši sve u obzir, nema dileme da nas očekuje haotičnih 40 minuta i ludilo kakvo dosad u Evroligi nismo imali prilike da vidimo.

Sa druge strane, Barselona je izgubila prvu utakmicu, napravila preokret, ali je potom u četvrtoj utakmici doživela debakl.

Prolaz dalje obezbedio je Real iz Madrida pobedom nad Baskonijom 3:0 u seriji, dok Fenerbahče u seriji protiv Monaka vodi 2:1 i ima priliku da prođe dalje.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar