Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Utakmicama od četvrtka nastavljeno je 32. kolo Evrolige, navijači Partizana sa dosta pažnje su pratili i dešavanja na ostalim parketima.

 Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Crno-beli su imali lepu šansu da naprave veliki korak ka desetoj poziciji i plej-in turniru, ali su ispustili 13 poena viška u poslednjoj deonici protiv Olimpijakosa i dopustili grčkom timu da slavi u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ...

No, ništa još nije gotovo za crno-bele, s obzirom na to da su im rezultati ostalih utakmica u velikoj meri išli na ruku.

Prvo je Žalgiris sa 87:73 savladao Olimpiju iz Milana i tako dobrano zakomplikovao situaciju na tabeli, pošto je došao do skora 14:18, koliko imaju i Armani i Valensija nakon poraza od Makabija

Potom je Barselona sa 87:79 bila bolja od Bajerna iz Minhena, dok je Anadolu Efes pregazio Baskoniju 97:76.

I sve je išlo na ruku Partizanu, jer su imali šansu ne samo da iz igre izbace Armani, od kog bi dva kola pre kraja imali pobedu više i bolji međusobni skor, već i da Bajern iz Minhena stave u gotovo nemoguću poziciju, a da se pritom približe i Baskoniji na samo pobedu minusa.

Ovako, Partizan je izgubio pa crno-beli nakon 32 kola imaju skor 14-18, koliko imaju i Armani, Žalgiris i Valensija.

No, problem za Partizan predstavlja to što više ništa ne drže u svojim rukama. Naime, da bi prošli dalje, crno-beli moraju da u naredna dva kola zabeleže jednu pobedu više od Anadolu Efesa, koji sad ima 15-17, dok sa druge strane ne smeju da dopuste Bajernu da ih sustigne jer Bavarci, iako imaju manje pobeda, imaju bolji skor u odnosu na crno-bele.

Pred Partizanom je ključnih 80 minuta evroligaške košarke.

Evroliga, 32. kolo

Sreda

Makabi – Valensija 95:80

Četvrtak

Žalgiris – Olimpija Milano 87:73

Partizan – Olimpijakos 69:74

Bajern – Barselona 79:87

Baskonija – Anadolu Efes 76:97

Asvel – Monako 77:87

Petak

18.45 Fenerbahče – Alba

20.30 Real Madrid – Crvena zvezda

20.30 Virtus – Panatinaikos

Evroliga, 32. kolo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar