Foto: Starsport

Nova bura zbog turskog trenera.

Kada god se Ergin Ataman i navijači Crvene zvezde nađu u istoj rečenici, jasno je da povod ne može da bude dobar, što je potvrdilo i gostovanje Anadolu Efesa u Beogradu u okviru 27. kola Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ

Turčin je konstantno ulazio u sukob sa sudijama, a sve su to navijači sa tribina propratili uvredama zbog kojih je po završetku meča došlo do neprijatne scene kada je Atamanov pomoćnik Jakup Sekizkok ponašanje delija nazvao „sramotnim za košarku“

Oglasio se i beogradski klub nakon toga, istakavši da je Ataman sam isprovocirao reakcije navijača, a sada je svoju reč rekao i Unija trenera Evrolige.

„Bord trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim. Međutim, svi akteri košarke, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u ovu igru više nego ključno. Uvredljive psovke bilo koje vrste ne spadaju u sport i ono što se desilo u Beogradu našem članu Erginu Atamanu, kao i ostalim našim članovima u drugim arenama, po bilo kom standardu bi trebalo da bude neprihvatljivo. Nije prihvatljivo ni čuti psovke na račun sudija u Kaunasi ili rukovodstva Evrolige u više dvorana. Ovo je čvrst stav koji odražava mišljenje svih naših članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa i samu ligu. Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osećamo da je vreme za promene“, stoji u saopštenju Unije trenera Evrolige.

Na čelu Unije evroligaških trenera je sadašnji trener Fenerbahčea Dimitris Itudis.

BONUS VIDEO Omraženi Ergin Ataman izazvao haos u Pioniru, navijači besneli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar