Crvena Zvezda mts Belgrade vs Partizan Mozzart Bet Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da je njegov tim tek delimično neutralisao Zvezdin napad, a istakao je i koji podatak ga posebno raduje iz pobede crno-belih.

Partizan je sa 79:78 savladao Zvezdu na gostovanju u meču 21. kola Evrolige u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Srećan sam što smo pobedili, vodili smo sve vreme i došli smo u tu tačku da je moglo da bude mnogo lakše i da pobedimo većom razlikom. Šteta što nismo slavili većom razlikom, ali čestitam igračima. Hvala i navijačima koji su došli da nas podrže“, rekao je Obradović na konferenciji.

Na pitanje o tome da li je uspeo da parališe Zvezdine slabosti, nije potpuno saglasan, jer su Nemanja Nedović i Luka Vildoza imali 26, odnosno 23 poena.

„Mogu da se složim da smo uradili neke stvari drugačije, ali baš da smo neutralisali njihove glavne kreatore, to nije istina. I Nedović i Vildoza su odigrali dobru utakmicu. Došli smo u situaciju u kakvu smo došli i žao mi je što nismo odbranili četiri razlike, škole se plaćaju, nadam se da ćemo izvući pouke. Ledej je bez izmene odigrao izvanredno, našao je način da odigra pametno u napadu pre svega. Kad se pogleda statistika, raduje me broj izgubljenih i osvojenih lopti, mi smo bili u apsolutnoj pozitivi u odnosu na Zvezdu, u plusu od pet lopti, a oni u minusu 13. Kad se to pogleda, neverovatno da je rezultat ovakav kakav je, ali to je lepota košarke“, objasnio je Obradović.

Crvena Zvezda mts Belgrade vs Partizan Mozzart Bet Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Navodi da sezona još uvek nije gotova, ali ga raduje što je savladao Zvezdu zbog samopouzdanja svog tima.

„Pre svega, ima još 14 kola i to je mnogo. Svi su saglasni da je Evroliga teška, izjednačena, da se dešavaju iznenađenja i da svako svakog može da pobedi. Kako će sve ispred nas da izgleda ne mogu da pretpostavim. Evo u nedelju igramo utakmicu protiv Mornara, kakav god da je Mornar moramo da igramo sa velikim poštovanjem. Pa onda protiv Asvela, pa odmah posle toga u Kaunasu. To je neverovatan ritam i moram da vodim računa o minutaži ako hoću bilo kakvu svežinu. Ova utakmica je za samopouzdanje. Igrali smo protiv neverovatne ekipe koja igra timsku košarku, ima odlične pojedince, ali smo vodili sve vreme i davali ton utakmici“, istakao je Žoc.

Kada je reč o atmosferi u dvorani, kaže da je većinom sve bilo korektno.

„Uglavnom je ovde bila korektna atmosfera. Meni je bilo lepo jer su navijači Zvezde napravili korektnu atmosferu, a i ovi naši su se čuli bez obzira na mali broj ljudi. Nisam video transparente, jer se koncentrišem na utakmicu, a ako je bilo vređanja, oguglao sam na to i fokusiram se na parket. Mislim da je među nama dole, akterima bilo korektno, između trenera i igrača i to je najvažnije“, tvrdi Obradović.

Partizan je prekinuo i dominaciju Zvezde na svom parketu, pošto je prekinuo njenu seriju od 16 utakmica.

Crvena Zvezda mts Belgrade vs Partizan Mozzart Bet Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

„Dobro, to su sve neki bitni podaci i statistika, rekao sam, za samopouzdanje je dobro, vidim da su se igrači u svlačionici veoma radovali, ali je ovo važno za nas. Treba voditi računa o umoru i svemu što nas čeka. Moramo da mislimo i o Kupu u Nišu, a to je tek nešto o čemu ćemo da razmišljamo i razgovaramo“.

Trener crno-belih je zaključio i da su večiti rivali poslali dobru sliku u Evropu i da zaslužuju da stalno igraju elitno takmičenje.

„Verujem da smo svi ovde iz ovog grada i zemlje, moramo da budemo ponosni što imamo ovakvu utakmicu. Verujem da cela Evropa priča o ovome i ne sumnjam da ova dva kluba stalno zaslužuju Evroligu. Volimo košarku mnogo i ova atmosfera večeras mislim da je dobra poruka za fer-plej i sport. Ovo je samo košarka i verujem da smo večeras poslali lepu sliku“, naglasio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO: Obradović besneo: Ovako se vi borite? Sramota! 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar