Dante Egzum nije imao dlake na jeziku nakon poraza od Reala (98:94) u petom meču plej-ofa Evrolige.

Istakao je da se sve promenilo u trenutku kada je došlo do tuče u drugom meču.

PROČITAJTE JOŠ

„Malo je toga što mogu da kažem. Očigledno je da sam razočaran, svi smo razočarani, ali serija se preokrenula onog momenta kada sam ja bačen na parket. Izbacili su nam dva igrača napolje u nastavku serije. Igrao sam povređen ostatak serije, šta mogu da kažem o tome?“, rekao je Egzum.

Nije štedeo ni Evroligu, ali ni besramne poteze Geršona Jabuselea.

„Ne, ne, mislim da su oni kontrolisali čitav narativ i priču, dolazila su izvinjenja, a nijednom nisam dobio dirketno izvinjenje od Jabuselea. Ali oni su takvi kakvi jesu. Pokazali su i kakvi su na terenu. Mi ćemo se fokusirati na ABA ligu.“

Foto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Žestoko je kritikovao zbog toga što je Geršon Jabusele dobio sam pet mečeva suspenzije i istakao da nikada nije dobio izvinjenje uživo.

„Ne, mislim da svi koji igraju košarku i koji su videli snimak znaju da kazna nije bila dovoljna. Svi su bili šokirani kada su videli da je samo pet utakmica. Ne igramo MMA! Šta mogu da kažem, mislim da bih se osećao bolje da se barem izvinio, ali on je to radio kroz medije. Evroliga je to „posisala“.

Razočaran je zbog suspenzija Kevina Pantera i Matijasa Lesora.

„Kevin Panter je pokušao da me zaštiti dok me neko udara, dobija jednu utakmicu suspenzije, posle toga neko drugi njega napada, to je ogromna sprdnja! Naravno da će da se brani. Ne znam šta da kažem, morali smo da pobedimo, ali mislim da je sve to promenilo seriju.“

Istakao je da će ovaj poraz teško preboleti.

„Ovo će boleti. Znamo da treba da idemo u Kaunasu, nema šta tu da se kaže. Trebaće vremena da se vratimo na stazu.“

BONUS VIDEO Željko Obradović nakon bolnog poraza