Partizan došao do važne pobede.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Nakon utakmice, uživo iz Beogradske Arene, Miroslav Mića Berić, nekadašnji košarkaš Partizana, analizirao je za Nova.rs pobedu Partizana protiv Albe 89:74.

Pročitajte još

Crno-beli došli su do četvrtog trijumfa u sezoni u Evroligi, a imaju i pet poraza i nalaze se na 11. mestu, dok je Alba poslednjeplasirana sa samo jednom pobedom i čak osam poraza.

Nije počelo dobro za Partizan, ali uspeo je tim Željka Obradovića da u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini pokrene svoju, pre svega napadačku igru, a onda i skok u odbrani.

„Utakmica nije ulivala neku nadu i potajno sam se nadao da ne uđemo u poslednjih pet minuta na jednu, dve lopte. Oni nemaju presiju i u takvim okolnostima se pogađaju važni šutevi. Partizan je bio bolji u skoku u drugom poluvremenu. Na poluvremenu je bilo devet skokova više za njih, na kraju 29:29. Imali smo razigrana dva, tri igrača. Nije Partizan odigrao bogzna kakav meč, ali dovoljan za pobedu posle Minhena. Pod moranjem je bila ova utakmica i čestitke na pobedi. Očekujemo od Partizana bolje partije“, analizirao je Berić.

Istakao je koliko su „grobari“ imali važnu ulogu.

„Igrači su svesni da je upravo publika u trećoj četvrtini podigla i nosila Partizan. Ovo nije bio šesti, nego i sedmi igrač. Bez prestanka jedno pet minuta dok su sudije gledale snimak. To je toliko ulilo energiju igračima i najbolji igrač je zato bila publika. Partizan je na krilima navijača lagano i bez naprezanja stigao do jako važne pobede“, kazao je Berić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nastavio je nekadašnji as Partizana da analizira utakmicu situacijom iz treće četvrtine kada je Partizan počeo da stvara razliku.

„Oni su dali trojku, a trener je tražio pregled i meni tad nije bilo jasno šta se gleda. Publika je tada obuhvatila sve strane dvorane i ne pamtim da je tako dugo navijanje trajalo. Možda nije taj trenutak presudan, ali tada se Partizan odlepio, a publika je bila najbolji igrač. Ovakve pobede se pišu kao da smo odigrali najbolju utakmicu sezone. Alba je čudna ekipa, misliš da ih dobijaš, a oni se vrate u dva, tri napada. Bitno da su se neki igrači razigrali, sad sledi jedna jako bitna utakmica u Ljubljani, protiv Cedevita Olimpije, koja najbolje partije pruža protiv Partizana u poslednjih nekoliko godina. Mora da se spremi i ode u Ljubljanu odmorno da bi se i tamo pobedilo. Željko je u jednom trenutku imao negativan bilans sa Cedevitom. Jednostavno nam taj stil ne leži. Mnogo igrača šutira za tri poena, kao Cibona osamdesetih“, apostrofirao je Berić.

Briljirao je Aleksa Avramović sa 20 poena.

„Večeras je bio duel Željko – Aleksa jedno deset puta. Šutirao je prilično loše, jedan od sedam za tri poena, ali on daje zaraznu energiju. Mislim da je večeras previše držao loptu, driblao i nije tečan napad. Partizan nije imao dobar protok i tečan napad, to je možda razlog što se nije razigrao na vreme. U drugom poluvremenu je sve bilo bolje. Ali, na tim stvarima se radi, Aleksa će brže da se osloboađa lopte i razigrava“, kazao je Berić.

U narednoj utakmici u elitnom takmičenju, Partizan gostuje Anadolu Efesu u petak od 18.30. Pre toga, crno-bele očekuje gostovanje Cedeviti Olimpiji u ABA ligi u ponedeljak od 17.30.

BONUS VIDEO Doužer za Avramovića i kucanje koje je podiglo Arenu na noge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar