Marijana Veljović sudila je istorijsko finale u ženskom singlu na Australijan openu, titulu je osvojila Ešli Barti, a u jednom trenutku je morala da opomene publiku zbog zvižduka.

Foto: Nova.rs

Barti, prva teniserka sveta, za sat i po vremena savladala je Amerikanku Danijel Kolins (6:3, 7:6(2)) za svoj prvi trofej na Australijan openu. Publika u Melburnu bila je sve vreme na njenoj strani, logično, ali je u jednom trenutku preterala.

PROČITAJTE JOŠ

Zato je Marijana Veljović morala da reaguje i smiri bučne navijače. Objasnila im je da ne smeju da dobacuju sa tribina tokom poena, što je i uobičajeno pravilo za vreme teniskih mečeva.

Ipak, australijska publika potrudila se da na sve načene omete Kolins i pomogne Barti da dođe do istorijskog grend slem trofeja u Melburnu, koji je Australijanka na kraju zasluženo osvojila. Najbolja teniserka sveta došla je do pehara bez izgubljenog seta na turniru.

Priliku da sudi istorijsko finale imala je iskusna Kragujevčanka rođena 24. januara 1987. godine. Marijana Veljović je vlasnica zlatnog bedža među sudijama, koji ima svega tridesetak teniskih arbitara.

Finale Australijan opena bilo joj je drugo uzastopno u kojem je delila pravdu kada je reč o grend slem turnirima, posle US Opena 2021.

BONUS VIDEO Grci navijaju kao na fudbalskom stadionu za Cicipasa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar