VIDEO Dijana odgovorila na najteže pitanje o Novaku: Moj sin nije ubica

Australijan Open 12. jan. 202200:2213 komentara
Podeli:
Konferencija za novinare porodice Djokovic
Dijana Đoković, Konferencija za novinare porodice Đoković Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Dijana Đoković, majka prvog tenisera planete Novaka Đokovića, objasnila je da ne želi da se meša u Novakove stavove po pitanju vakcine.

Ona je, govoreći za australijske medije napomenula i da njega niko ne može da prisili da se vakciniše, ako to neće.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog činjenice da nije vakcinisan, imao je problema pri ulasku u Australiju, jer su ga Australijanci držali u imigracionom pritvoru sve dok ga sud u ponedeljak nije oslobodio.

Za to vreme, Dijana i njen suprug Srđan su pozivali ljude na proteste u Beogradu.

"Novak ima 34, 35 godina, čak i ja kao majka nemam mnogo izbora da ga pritiskam. On ima svoju filozofiju života i ako misli tako, ja samo mogu da kažem 'ok'. Ali, ako je zdrav, a znam da je on najzdraviji dečko na svetu, kao sportista, vodi računa o sebi i svom telu toliko da niko ne može da zamisli koliko. Toliko je posvećen svemu što radi. Hoće da igra tenis i ostane na terenu i sigurna sam da radi sve da bi ostao zdrav. Ne znam u čemu je problem što ne želi da se vakciniše, to je njegov izbor. Svako ima pravo na taj izbor, govorimo o ljudskim pravima. Ne možete ga terati i pritiskati da to radi. Ako je zdrav, možete svakog dana da radite PCR testove i proveravate da je zdrav", rekla je Dijana Đoković.

Dodala je da lično nije protiv vakcine, ali ne prihvata pravilo obavezne vakcinacije.

"Ne razumem taj zakon da samo ako si vakcinisan možeš da igraš... Ako mu je PCR negativan nema potrebe da se boje, šta, zakašljaće se na terenu i zaraziće deset hiljada ljudi? To nije tačno", kaže Đokovićeva majka.

Na pitanje zbog čega se Novak pojavio u javnosti i nakon što je urađen test na koronavirus, Dijana kaže da je bolje pitati Novaka o tome.

"Nije znao, verovatno nije znao, jer kad je shvatio da je pozitivan, otišao je u izolaciju. Stvarno ne mogu da kažem nešto o tome, možda je najbolje da pitate njega".

Naglasila je i da je čitav proces za nju sada "zatvorena knjiga", jer je sudija imao sedam sati da proceni sve argumente.

Uprkos tome, i dalje postoji mogućnost da se Novak nađe na putu van Australije.

"Jesam, čula sam danas, čitala sam u novinama da i dalje postoji ta mogućnost. Veoma sam zabrinuta, shvatam da ovo nije gotovo i svi se molimo da ostane i da igra. Nadam se da svi misle isto, nadam se da Vlada i ministar misle tako - ne izbacujte ga. On je samo teniser, nije političar, nije kriminalac, nije ubica. On je samo teniser, najbolji na svetu, pustite ga da igra i pokaže šta zna", zavapila je Đokovićeva majka.

Priznala je i da je to najgori trenutak za porodicu, a suđenje je ispratila sa suprugom.

"Moram da kažem da je ovo najteži trenutak za nas jer nikad nismo mogli ni u najgorim košmarima da zamislimo ovako nešto. Kad sam gledala suđenje, sedela sam sa mužem usred noći i pitala sam: 'Je li ovo stvarno? Kao da gledam neki film', jer nisam mogla da prihvatim da se sudi mom sinu. Iskreno, nekoliko dana nismo ni spavali pa smo umorni. Uradili smo najbolje što možemo da objasnimo svetu šta se dešava".

Na pitanje da li je Novak spreman za turnir, iako je pet dana proveo u imigracionom pritvoru, majka veruje u njega.

"Mislim da je spremniji nego ikada. Hoće da pokaže svima na svetu ono u čemu je najbolji na planeti", zaključila je Dijana Đoković.

BONUS VIDEO: Navijači u Melburnu o Novaku Đokoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Vaš komentar