Foto: Tanjug/AP/Photo/Miccael Probst

Ko se poslednji smeje, najslađe se smeje - rečenica je koju često možemo da čujemo u našoj zemlji, a sada se navijači Novaka Đokovića nadaju da će on da je izgovori 30. januara.

Tada ćemo dobiti pobednika Australijan opena, a dotle je pred nama prilično dug, neizvestan i turbulentan put.

PROČITAJTE JOŠ:

Australijskoj Vladi se obila o glavu odluka da zadrži Novaka u pritvoru, a pravi šou na društvenim mrežama nastao je i pre i nakon što je on pušten.

Vlasti Australije proveravale su mu dokumenta u vezi sa zahtevom za vizu i medicinskim izuzećem za ulaz u tu zemlju. Hteli su da mu otkažu vizu i vrate tamo odakle je došao.

Umesto da bude deportovan, Đoković je uspeo da se „iskobelja“ iz cele situacije u kojoj smo saznali da nije vakcinisan protiv koronavirusa, ali i da su australijski političari zbog toga hteli da ga „pritegnu“.

Naveli su da ne veruju u njegovo medicinsko izuzeće, iako je ono pravilo koje su ustanovili i dali upravo Australijanci. S obzirom na to koliko je internet javnosti delovalo neozbiljno ovako nešto, utoliko je bilo šala na račun tamošnjih vlasti.

Samo nekoliko dana ranije, bilo ih je i na Novakov račun, pa su svi masovno kačili onu fotku iz poznatog filma „Terminal“ sa Tomom Henksom. Samo su umontirali Novakovu glavu na telo slavnog glumca iz filma.

Sud u Melburnu je u ponedeljak odlučio da Novak treba da bude pušten iz imigracionog pritvora gde je držan punih pet dana.

Nakon što je sud u Melburnu oslobodio Đokovića, počele su da se šire šale na račun australijskog premijera Skota Morisona i drugih australijskih političara, a žargonski rečeno, teniski fanovi su ih „urnisali“.

Jedni tako pišu da je prošlo „nula dana otkako je Vlada napravila neku glupost“, drugi se šale koristeći „mim“ sa popularnim strip junakom Spajdermenom, a treći pišu da je Novak zapravo jedina osoba koja želi da ostane u Viktoriji.

Četvrti su Novakovu glavu zalepili za telo Bukaja Sake u čuvenom duelu sa Đorđom Kjelinijem na Evropskom prvenstvu, dok su peti ismevali potez Vlade Australije.

Bugari su o ovom slučaju napravili i pesmu, obradu popularnog hita Lepe Brene „Luda za tobom“, i naslovili su pesmu „Bekhend, forhend“.

I nisu jedini. Tim povodom je na sličan način reagovao i Dragan Kojić Keba i još neki ovdašnji pevači.

Inače, dok su australijski političari pretili da imaju pravo da uprkos odluci suda opet zatvore Đokovića, on je odradio trening u Melburnu pred Australijan open.

Turnir počinje 17. januara i traje dve nedelje, a srpski igrač brani titulu osvojenu prošle godine u finalu protiv Danila Medvedeva.

Ove godine ima četiri razloga da osvoji titulu. Pre svega da postane rekorder po broju grend slemova (21), zatim da podeblja svoj rekord u Australiji i uzme deseti trofej.

Želi svakako da pobedi i Danila Medvedeva, ako se ukrsti sa njim, kako bi mu se revanširao za finale US opena i na kraju da na nos natrlja Australijancima za njihov odnos prema teniskom broju 1.

BONUS VIDEO: Novak Đoković svaki dan dobija podršku, ljudi opet ispred hotela

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare