Novak Đoković sa ocem Srđanom, Foto: Starsport

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića uveren je da će njegov sin igrati u Melburnu od 17. januara.

Tada počinje Australijan open, na kome bi Novak trebalo da brani titulu osvojenu prošle godine, da napadne rekordni 21. Grend slem i prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

PROČITAJTE JOŠ:

Već danima je njegov nastup pod velom neizvesnosti, jer se situacija menja praktično iz sata u sat. Srđan Đoković smatra da sada toga više nema.

„Cela situacija u vezi sa Novakom je zatvorena presudom australijskog suda. Da je bilo nejasnoća kojim se bave pojedini novinari presuda bi bila drugačija“, rekao je Srđan za RTRS.

Novak je danima bio u imigracionom pritvoru, jer su australijske vlasti htele da mu ospore dokumenta o medicinskom izuzeću i ospore vizu.

Sud u Melburnu je odbacio tu mogućnost, mada vlasti u Australiji i dalje teoretski imaju pravo da vizu otkažu, mada ne bez žalbe sa strane srpskog igrača.

„Australijski sud i nezavisni sudija je za sedam sati ispitivanja svih činjenica utvrdio da nema nikakvih nejasnoća i da je Novak slobodan da uđe u Australiju i bavi se svojim poslom“, dodao je Srđan Đoković.

Podsećamo, Novak je u Melburn stigao prošle srede, prošao je višesatno ispitivanje na aerodromu Tulamarin, pre nego što je prebačen u imigracioni hotel gde je bio do ponedeljka i sudskog saslušanja. Inače, Australijan open traje do 30. januara.

BONUS VIDEO: Srđan Đoković o Novaku i njegovom „zarobljeništvu“ u Australiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar