Foto: Avaz.ba/N. Smajović

Semir Osmanagić smatra da su Australijanci od Novaka Đokovića napravili simbol slobode načinom na koji se ophode prema njemu.

Osmanagić, čovek koji se bavi istraživanjem Bosanskih piramida u Visokom, gde je Novak išao više puta, kaže da će Đoković postati „globalni heroj“.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbina je australijska granična policija zaustavila na aerodromu u Melburnu, ispitivala ga je više sati, pa ga prebacila u imigracioni pritvor zbog „greške u vezi sa vizom“, ali i zbog provere dokumentacije o medicinskom izuzeću.

Osmaganić tvrdi da je posredi politikanstvo, jer je Đoković dobio medicinsko izuzeće posle dve nezavisne lekarske komisije.

„Dolazi Melburn, sleće, najedanput se meša visoka politika. Više nije tu samo država Viktorija, već i federalna Vlada, koja preko svojih policijskih i imigracijskih službenika počinje da pravi probleme. Mada je imao uredne papire, oni ga zaustavljaju, nisu zadovoljni dokumentacijom, a kod drugih igrača koji su imali istu vizu i izuzeće, oni su prošli bez ikakvog problema i zadržavanja. Ime za to je diskriminacija… Šest sati ispitivanja, zatvoren u sobu, odvojen od bilo koga, policajci, oduzet telefon, to je tretman rezervisan za krijumčare i ilegalne imigrante, za kriminalce“, priča Osmaganić.

Ubeđen je da time političari u Australiji sebi stvaraju ime i usmeravaju krivicu ka nekom drugom.

„Zapravo, vidimo tendenciju političara Australije da se protive svima onima koji se ne slažu sa njihovim narativom da se svi moraju vakcinisati. Sad svi znaju ko je Skot Morison, premijer Australije. Sad svi znaju za njihove ministre jer prave ime preko Novaka svi grade ime i šalju populističke poruke. Dve godine maltretiranja stanovništva i ukidanja svih ljudskih prava i sloboda. Sada je opravdani gnev Australijanaca, a oni ga usmeravaju preko Đokovića, proglašavajući njega za krivca. Sada Australijanci počinju kritikovati Novaka, da on želi da uđe u njihovu zemlju, a oni su toliko propatili. Tipična propaganda, kako skrenuti pažnju s pravog krivca“.

Ističe da će prvi reket sveta uvek imati topao doček u Visokom i napominje da su australijski političari od njega stvorili simbol slobode.

„Uvek se setim našeg izlaska iz tunela Ravne nakon višesatne istraživačke misije. O utiscima šta smo sve posetili. Izlazimo, čekaju novinari i pitaju provokativno pitanje u vezi našeg regiona, a on im odgovara – budućnost naših zemalja je u miru i saradnji. Više možemo da uradimo jedni za druge nego što će i istok i zapad za nas uraditi ikada. Takvim izjavama je Đoković mene osvajao… Druga oblast za koju se Novak interesuje je čista, besplatna i neograničena energija. Zdrav vazduh, čista voda, zdrava i čista zemlja. Stoga Novak nije samo najbolji teniser svih vremena, on tu slavu koristi da propagira ideje koje su globalne. Koncept zdravog života, drugačije budućnosti. Konkretno ga ljudi danas vide kao simbol slobode i za one koji su vakcinisani i za one koji su to napola i za one koji nisu“, priča Semir Osmanagić.

BONUS VIDEO: Đoković poslao emotivnu poruku: Bog sve vidi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare