Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Slučaj Novaka Đokovića i njegov proces pred sudom prate i australijski advokati.

Đokoviću je treće saslušanje na sudu u Australiji bilo zakazano za subotu u 23.30 po srpskom vremenu, a unapred je bilo poznato šta će koja strana zastupati.

PROČITAJTE JOŠ

Greg Barns, portparol i pravnik specijalizovan za migraciona pitanja iz Alijanse advokata Australije, analizirao je slučaj koji protiv Đokovića gradi država, odnosno ministar za imigraciju, Aleks Hok.

On je ukinuo Novaku vizu jer se smatra da su sporni njegovi statovi po pitanju vakcinacije protiv koronavirusa, zato što se Novak posmatra kao opasnost po javno zdravlje i zbog toga što postoji bojazan da može da raspiri antivaksersko raspoloženje među Australijancima.

„Orvelovski je i duboko uznemirujuće da se to dešava u društvu koje je navodno posvećeno slobodi govora i slobodi misli“, kaže Barns i dodaje da je raspredanje o Đokovićevom mišljenju stvar spekulacije.

„Jedan od najopasnijih aspekata Đokovićevog slučaja jeste spremnost federalne vlade da oceni da je neko rizik za javni red samo na osnovu toga što vlada pretpostavlja da čovek ima neko mišljenje“, objasnio je Greg Barns.

BONUS VIDEO Dejan Tiago Stanković o Novakovoj drami u Australiji, koroni i kalkulisanju vlasti sa Rio Tintom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar