"Novak Đoković imao je validan dokument da je bio zaražen koronavirusom", rekao je pokrajinski sekretar Zoran Gojković na pitanje novinara CNN o testu koji je rađen u Batutu krajem prošle godine.

Novinar CNN-a upitao je Gojkovića da prokomentariše nekoliko stvari vezanih za Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ...

„Uz mogućnost da budem krivično gonjen od strane Novaka Đokovića, pošto je taj test isključivo i jedino, kao i svaka medicinska dokumentacija njegovo lično vlasništvo i svako njeno objavljivanje bez njegovog znanja bilog kog građanina republike Srbije je krivično delo, mogu da kažem da smo analizirali dokument i on je validan, iznad od strane medicinske ustanove u Srbiji, da je bio pozitivan na koronavirus“, rekao je Gojković.

Potom je otkrio i zašto je broj pozitivnog PCR testa koji je Đoković uradio bio datiran na 26. decembar, što je kasnije od 22. decembra, kada je dobio negativan test:

„Dokument o validnosti o kome ja govorim je apsolutno ispravan i tačan. Novak Đoković je bio pozitivan na prisustvo koronavirusa.“

Na pitanje da li je Novak obavešten dan kasnije pošto je bio pozitivan na test, Gojković je istakao:

„To nije pitanje za mene, već za Novaka, kada je on otvorio svoj i-mejl. Dalje zavisi od samog Đokovića, šta je radio posle toga, to je pitanje za njega.

Gojković je otkrio i da li bi Đoković trebalo da bude na bilo koji način kažnjen zbog toga što, uprkos pozitivnom testu, nije bio u karantinu:

„U ovom trenutku ne postoji kazna po kojoj bi on mogao da bude sankionisan, pod uslovom da je napravio bilo kakvu grešku. Da je uhvaćen u kršenju mera samoizolacije, mogao je samo biti vraćen u samoizolaciju. Kazna za prekršenu izolaciju mogla je da postoji samo u vanrednom stanju. Pošto nismo, to nažalost nije situacija. Slična je situacija u svetu, vi nemate aktivne mehanizme da nekoga lišavate slobode.“

Gojković je potom otkrio i da li bi voleo da je Đoković vakcinisan:

„Ja sam lično vakcinisan, svi moji najbliži su vakcinisani, preporuka Vlade Srbije je da svi budu vakcinisani. Neko to prihvata, neko ne prihvata… Nama je žao jer Novak nije vakcinisan, ali isto tako branim njegovu slobodnu volju da se ne vakciniše. Nijedna zemlja na svetu nema donetu odluku da svi građani moraju da budu vakcinisani. Dok to ne bude doneto, moramo da poštujemo slobodu mišljenja, iako se ja kao lekar sa tim ne slažem.“

BONUS VIDEO Đokoviću drugi put odbijena viza – Šta Beograđani misle o tome

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram