Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, danima se nalazi u svojevrsnom limbu, promena vetrova iz sata u sat je posebna vrsta problema, a optužbe ne prestaju da se nižu.

Ako je i bilo dileme, sada je više nema. Novak Đoković prolazi kroz najtežu nedelju pred početak grend slem turnira od kada je postao profesionalac. Pritisak sada stiže sa svakog meridijana, a svakog dana se senzacionalno pokrene nova istaga, pronađe novi sumnjivi detalj i pronađe činjenica koja mu se prišiva kao krivica.

PROČITAJTE JOŠ

Ima li tome kraja? Ako pitate Vladu Australije sigurno ćete dobiti odgovor „Videćemo sutra“. I zaista, koliko još puta ćemo čuti nešto tako posle onog „danas ništa“.

Teško je to novinarima, još teže navijačima Novaka, ali daleko najteže onom koji tek treba da govori o svemu što se dešavalo.

Za sada je odlučio da se fokusira na treninge, koji se neretko odvijaju u strogoj tajnosti, a onda se tek kasnije pojave fotografije. Svi žele da saznaju nešto od Đokovića.

Do jutros je Novak čekao, čekao i čekao da se oglasi ministar za imigracije Aleks Hok, njegovo je diskreciono pravo da deportuje Đokovića kao adut koji Vlada ima u rukavu, pa je viza drugi put ukinuta prvom reketu sveta, i to baš oko 18 časova u petak po lokalnom vremenu.

Ipak, i Đoković ima svoje adute, spreman je da odmah ide na Sud, ovaj put pred Federalni jer je sudija Entoni Keli digao ruke, a pre toga će biti saslušan u petak uveče u 22 sata po našem vremenu.

Očekuje se da suđenje u nedelju bude završeno, 24 sata pre početka Australijan opena, a Novak se nada da bi mogao da se potpuno fokusira na prvi grend slem sezone.

Đoković je već odradio nekoliko treninga, a na jednom od njih je razgovarao i sa Todom Vudbridžom, legendarnim dubl igračem. To je izazvalo ozbiljnu brigu kod navijača.

„I dalje je veoma svestan da možda neće stići do “startnih blokova“. Veoma, veoma je vidljivo da to uzima danak kod njega“, pričao je Vudbridž.

Pojasnio je i kako mu je izgledao Đoković.

„Rekao je: ‘Volim izazove i ovo će biti samo još jedan izazov’. Morate znati da će njegova energija kada počne turnir već biti mnogo potrošena i pre prvog meča“, poručio je Australijanac.

Gotovo simultano sa njegovom izjavom je stigla i informacija da u Španiji nije pokrenuta istraga protiv Đokovića zbog ulaska u zemlju krajem decembra.

„Vest je lažna. Niti je Vlada to naredila, niti je otvorena bilo kakva policijska istraga o sportisti“, rekao je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Španije za „Politiko“.

Novak sada pokazuje da osim što ima najbolji ritern u istoriji tenisa i te kako zna da „riternira“ i kada dobija ove, često „prljave“ političke udarce.

BONUS VIDEO Đokoviću drugi put odbijena viza – Šta Beograđani misle o tome

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar