Foto: Reuters / Stringer / Guliver

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" povukao je paralelu situacije u kojoj se našao Novak Đoković, sa onom u kojoj je svojevremeno bila Monika Seleš.

Selešovu je 30. aprila 1993. godine tokom meča u leđa ubo Ginter Parhe, koji je bio fanatični obožavalac Štefi Graf.

PROČITAJTE JOŠ:

Monika nakon toga nikad nije uspela da vrati stari sjaj i formu, mada je bila na odličnom putu da postane makar jedna od najvećih u istoriji „belog sporta“.

Novakov slučaj je potpuno drugačiji. On je stigao u Melburn pre nedelju i po dana, da bi se takmičio na Australijan openu i probao da uzme rekordnu 21. Grend slem titulu.

Australijske vlasti ga drže u neizvesnosti na pravno-administrativnom nivou i u vezi sa pitanjima njegovih stavova o vakcinaciji protiv koronavirusa, kao i prijave za vizu.

„Moniku Seleš su izboli nožem da ne postane najbolja u istoriji ženskog tenisa. Novaka Đokovića hoće da deportuju iz Australije da ne postane najbolji u istoriji muškog tenisa. Nikada nije bilo lako biti Srbin, čak ni kada si uspešan i idol mladima. Podrška za Novaka“, napisao je Poledica.

Podsećamo, Đoković je do sada imao dva sudska saslušanja i na prvom je oslobođen iz imigracionog pritvora, a na drugom je, posle odluke ministra Aleksa Hoka da mu otkaže vizu, zabranjena Novakova deportacija bar do nedelje.

BONUS VIDEO – Anketa o Đokoviću, Srbi svim srcem uz Novaka: Gromada od čoveka VIDEO 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar