Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Prvi reket planete Novak Đoković saznao je ime sudije koji će "naslediti" Entonija Kelija u slučaju koji teniser vodi protiv australijskih vlasti.

Ime novog sudije u Đokovićevom slučaju je Dejvid Džon O’Kalahan, jer se proces premešta pred Federalni sud.

PROČITAJTE JOŠ:

O’Kalahan je bio akademac Univerziteta u Melburnu i Jejla, a početkom osamdesetih je bio pripravnik kod sudije Kilija u Federalnom sudu Australije, da bi potom otišao u Sjedinjene Države na praksu.

Bio je u dve kancelarije, najpre kod Salivena i Kromvela u Njujorku, potom i kod Vigina i Dejne u Konektikatu od 1998. do 2000.

Ministar za imigraciju u Australiji Aleks Hok je ličnom odlukom, po zakonu, otkazao Đokoviću vizu i Srbin je odlučio da se žali putem suda.

Sudija Entoni Keli, koji je Đokovića u ponedeljak oslobodio iz petodnevnog imigracionog pritvora, ali je u petak taj slučaj prebačen O’Kalahanu.

Sudija O’Kalahan je postao deo Visokog saveta sudija 2003, a usmeravao se na federalne i javne nadležnosti, u suđenjima i apelacijama obično vezanim za korporavno, tržišno, konstitucionalno pravo i još nekoliko srodnih grana.

Između ostalog, bio je stariji potpredsednik pravne komore države Viktorije tokom 2015. i 2016. godine.

Podsećamo, sudija Keli je zabranio deportaciju Đokovića bar do nedelje, nakon čega slede nova saslušanja i odluka da li Novak ostaje u Melburnu da se bori na Australijan openu.

U Australiju je stigao prošle srede i od tada traje administrativno-pravna agonija, najpre zbog imigracionog pritvora, onda i zbog opsežnih provera Đokovićevih dokumenata od strane australijskih vlasti.

BONUS VIDEO – Anketa o Đokoviću, Srbi svim srcem uz Novaka: Gromada od čoveka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare