Tili je mogao sve da spreči, a nije. Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Detalji pisma koje je federalni ministar zdravlja Australije poslao Teniskom savezu, ugledali su svetlost dana.

Dejli Mejl je objavio da je Greg Hant još u novembru poslao mejl Kregu Tiliju, prvom čoveku Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ:

Obavestio ga je da činjenica da je teniser preležao koronavirus u poslednjim mesecima, nije dovoljna da bi dobio medicinsko izuzeće.

Australijski mediji su o tome pisali u prethodna dva dana, dok Novaka Đokovića drže pogranične snage u imigracionom pritvoru.

Srpski teniser je tamo „zaglavio“ iako je regularno dobio vizu za Australiju i medicinsko izuzeće.

„Pogranične snage Australije savetuju ljude da budu potpuno vakcinisani, kao što preporučuje ATAGI (australijska Tehničko-savetodavna grupa za imunizaciju), kako bi mogli da uđu u zemlju slobodno i bez karantina. Što se tiče vašeg konkretnog pitanja, mogu da potvrdim da osobe koje su imale koronu u proteklih šest meseci i žele da dođu u Australiju sa drugih kontinenata, ali nisu primili dve doze u našoj zemlji odobrene vakcine, neće se smatrati potpuno vakcinisanima“, piše Hant organizatoru Australijan opena.

Tili i ostali su svakako želeli da Đoković kao prvi teniser sveta i najtrofejniji u Melburnu učestvuje na turniru.

Međutim, po koju cenu, vidi se tek sada kada Đoković sedi u pritvoru dok čeka ponedeljak i trenutak kada će pred sudom da se odlučuje o ostanku, odnosno odlasku iz Australije.

Foto: EPA-EFE/JULIAN SMITH

U svakom slučaju je bilo vremena da se Đoković obavesti da mu potvrda neće biti važeća, a Dejli Mejl ukazuje na Tilija kao odgovornog za to.

Britanci pokazuju i kako izgleda u celini pismo koje je stiglo na adresu organizatora Australijan opena i u kome Hant između ostalog kaže i da podstiče saradnju Teniskog saveza Australije sa Pograničnim snagama.

„Podržavam da sportske organizacije, kakva je i Teniski savez nastave da sarađuju sa australijskim pograničnim snagama, državom i zdravstvenim autoritetima kako bi se omogućili bezbedni planovi protiv kovida, uključujući i za one događaje koji podrazumevaju međunarodna putovanja“, piše Hant.

Upravo je tu izgleda došlo do „prekida veze“, jer je Đoković dobio medicinsko izuzeće i verovao je da ne mora da pokaže potvrdu o vakcinaciji protiv koronavirusa, a onda je to bio tek početak agonije.

BONUS VIDEO: Konferencija za novinare porodice Đoković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare