Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS / Nemanja Jovanovic/Nova.rs

Srpski patrijarh Porfirije ispratio je situaciju koja se dešava sa Novakom Đokovićem u Australiji i poručio je da se za njega mole milioni vernika.

Đokovića je australijska granična policija zadržala da bi ispitivala dokumente u vezi sa medicinskim izuzećem za ulazak u zemlju, ali i vizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog administrativnih peripetija, Đoković je završio u imigracionom pritvoru, a u ponedeljak se odlučuje o tome da li može da ostane u Australiji.

Tamo je planirao da brani titulu na prvom Grend slemu sezone, osvoji desetu titulu Australijan opena i rekordnu 21. u svetu tenisa.

„Dragi Nole, od nevolja i iskušenja kroz koja prolaziš na Božić, dan sušte radosti, sutra će ostati samo bleda senka. Bog je veliki, a ti znaš ko si jer si rastao uz zvuk zvona sa nemanjićkih zadužbina. Za tebe se, kao i ti za nas, mole milioni pravoslavnih Srba. Neka neprolazna toplina i ljubav vitlejemske pećine greje i snaži tvoje srce i dušu. Mir božji – Hristos se rodi“, napisao je Porfirije.

Podsećamo, Đoković je pred dolazak u Melburn objavio da stiže uz medicinsko izuzeće, koje podrazumeva da ne mora da predaje potvrdu o vakcinaciji protiv koronavirusa.

BONUS VIDEO: Đorđe Đoković o tri moguća ishoda Novakove borbe u Australiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare