Ivan Dodig i Kristina Mladenović; Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Godinama su čekali da se kockice konačno poklope. Sve je bilo spremno na početku 2022. godine. I kako su samo Kristina Mladenović i Ivan Dodig odigrali ovaj grend slem. Kao da su barem odigrali 10 zajedno, a ne im je ovo bio debi. Da imaju sjajnu timsku hemiju videlo se i u razgovoru sa njima nakon finala, osmeh im ni u jednom trenutku nije silazio.

Foto: Nova.rs

Naravno, debi u ovom sastavu, a nakon šest pobeda su stigli do novog grend slem pehara. Bio je to osmi u karijeri Kristine Mladenović i šesti za Dodiga koji je i dalje i aktuelni šampion u konkurenciji parova (barem do nedelje). Impresivno! Odmah se videlo da su „kliknuli“ i da će ovo biti njihov turnir.

PROČITAJTE JOŠ

Neobična pravila, super taj-brejk, povratak iz neizglednih situacija – sve ovo je obeležilo turnir. Delovalo je da im je najlakše bilo na kraju. Uostalom, već su toliko puta bili tu, tu na „Rod Lejver“ areni ovog puta pali su Džejmi Furlis i Džejson Kubler sa 6:3, 6:4.

Dodig nastavlja da piše istoriju u Melburnu, pa će još barem godinu dana biti grend slem šampion. Mladenović je ranije u razgovoru za Nova.rs otkrila da su se dogovorili u poslednjim momentima da igraju zajedno, a Dodig je sve pojasnio.

„Dogovorili smo se u poslednji čas, ali smo nas dvoje stalno u kontaktu. Dogovorili smo se da ćemo igrati, ali znam kako joj je, ona igra i singl i dublove i miks, to je veoma naporno. Ovog puta sam se čuo sa njom i pitao je kako razmišlja o tome da igramo i bila je srećna. Imao sam pre partnerke sa kojima sam osvajao turnire, pa je bilo malo nezgodno da sad prekinem, ali lep trenutak se pogodio da igramo. Bilo nam je lepo na terenu, mi smo prijatelji i pomažemo se, drago mi je da smo osvojili trofej. Cilj nam je bio da osvajamo titule i to me najviše veseli, to nam daje osmeh na licu. Pogotovo sa ovim novim pravilima je jako teško nešto zacrtati i ostvariti, iako već dugo tako igram. Pravila su teška, drugačiji se tenis igra, ali isto tako mislim da imamo kvalitet i na kraju smo zasluženo osvojili“, rekao je Dodig na pitanje Nova.rs.

Izgledalo je da je francusko-hrvatska kombinacija najlakši posao imala u finalu, a na pitanje zbog čega je to slučaj, odgovorila je najpre Kristina.

Kristina Mladenović, Ivan Dodig
Kristina Mladenović, Ivan Dodig; Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill)

„Ja sam poboljšala mnogo igru“, poručila je uz osmeh.

Zatim je smireni Ivan pojasnio i tako nam pokazao kako zaista razmišljaju šampioni.

„Finale je bilo na visokom nivou i pokazalo je šta možemo nas dvoje na terenu, kako to izgleda u miksu. Naši teniski kvaliteti su na visokom nivou i ako igramo na ovom nivou svaki meč, retko ko može da nas pobedi. Svesni smo i da nije uvek lako ovako odigrati, kroz turnir smo imali jako teške mečeve, ali nismo igrali kao danas. To je veličina dobrih igrača, najbitnije je za mene kada dođete do kraja da tada i pokažete najbolju igru i da osvojite trofej. U ovom sportu se pamte samo pobednici, drugo mesto nikome nije zanimljivo. Takav je sport, nekada mi je draže da izgubim ranije nego u finalu. Kroz turnir smo se borili najbolje što znamo, što smo naučili kroz karijeru, Kristina i ja smo borci, borili smo se do samog kraja i imali smo i malo sreće. To je ono što nas drži zajedno i na kraju smo pokazali veliki kvalitet“, poručio je Dodig.

Naravno, nezaobilazno pitanje u ovakvim situacijama je i kako će se proslaviti novi veliki trofej.

„Kako ćemo proslaviti…“, počela je Mladenović, a onda je hrvatski teniser dodao uz osmeh:

„Ti ćeš na avion.“

Mladenović se nasmejala, pa govorila o slavlju i nastavku saradnje.

Foto: Tanjug/AP Photo/Simon Baker

„Sigurna sam da ćemo lepo proslaviti sa celom ekipom, najbitnije je da smo svi zajedno i da provodimo ovo vreme što je najbitnije. Nismo još uvek pričali da li ćemo još igrati zajedno, ali za prvi put zajedno na terenu ovakav uspeh daje nam ideje. Kao što je rekao, trebalo bi da vidim sa ekipom, da popričam, jer igram singl i dubl. Ali ovakvi trenuci me teraju da se ponove. Ivanu je bilo lepo sa mnom na terenu i sigurna sam ja da ćemo to ponoviti“, istakla je Mladenović za Nova.rs.

Nikakavu dilemu nije ostavio čuveni hrvatski as koji je mirno rekao.

„Ma biće, znam ja. Lako ćemo se mi dogovoriti“.

I zaista ovo nikako ne bi smeo da bude kraj, već samo početak. Jer kada se počne ovako zašto ne nastaviti? Uostalom, Kristina je na kraju napisala na srpskom i „Idemo bre“, deluje da će ipak igrati opet miks dubl, iako Mladenović želi da se vrati u sam vrh u singlu. Sa ovakvom igrom, to nikako nije daleko.

BONUS VIDEO Medvedev vređao sudiju na meču sa Cicipasom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar