Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Nekadašnji premijer Australije, Kevin Rad, optužio je vladu Skota Morisona da zloupotrebljava Novaka Đokovića u političke svrhe.

Kevin Rad smatra da je Đoković idealno poslužio Australiji za spin posle katastrofalne situacije sa koronavirusom.

PROČITAJTE JOŠ

„Slučaj Đoković je eksplodirao jer Morison nije mogao da odoli, a da se ne umeša u vizni sistem kako bi stvorio političku distrakciju. Ovde se ne radi o Đokoviću – već o tome da li želimo dosledna predvidljiva pravila ili prljavu banana republiku“, poruka je Kevina Rada uz objavu svog autorskog teksta.

„U nedelji od Đokovićevog dolaska u Australiju, koronavirus je ubio više Australijanaca nego požari iz 2009. godine. Zato kad god je Đoković u vestima – oni ‘bacaju koske’ jedni drugima u kancelariji premijera. Pokušavaju da što više iskoriste ovu situaciju, bez obzira na reputaciju Australije“, napisao je Rad.

Onda se direktno obratio čoveku koji može da deportuje Novaka, iako je na sudu Đoković pobedio.

„Uostalom, zašto bi inače ministar za imigracije Aleks Houk toliko čekao kada se priča da se već sve zna?“.

Rad je dodao da bi Australija sigurno više volela premijera koji spašava živote, umesto da se bavi teniserom i pitanjem da li je dobar ili loš jer se nije vakcinisao.

„Sada kada se najverovatnije bližimo deportaciji Đokovića možemo da očekujemo da će Morison da se isprsi i da traži od naroda Australije da mu daju medalju. Ali, Morison bi morao da zna da premijeri ne dobijaju aplauze za čišćenje nereda koji su sami napravili. Nažalost, vlada je organizovala takmičenje u popularnosti između onih koji vole Đokovića i žele da igra i onih koji ga ne vole i žele da ga proteraju iz zemlje“, poentirao je Rad.

BONUS VIDEO Anketa o Đokoviću, Srbi svim srcem uz Novaka: Gromada od čoveka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar