Foto: Twitter.com

Nikola Jokić odigrao je još jedan MVP meč, što je donelo pobedu Denveru protiv Portlanda i to ubedljivo sa 140:108.

Nastavlja Jokić da diriguje vrhunski Denverom iako ima ozbiljnih kadrovskih problema, sada je nastradao Portland u režiji Somborca, koji je opet pružio dosta atraktivnog materijala kada je u pitanju pregled poteza utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

Još pred kraj 3. deonice je Denver gazio preko stotke, bilo je 25 razlike na 100:75, Nagitsi su imali i preko 30 poena prednosti, nisu bili milostivi iako se meč bližio kraju, maksimalna razlika bila je +37 u završnim trenucima, čime je maksimalno iskorišćeno odsustvo Lilarda i Mekoluma.

Jokić je opet „krio“ loptu čuvarima, bez gledanja je dodavao i lako rešavao situacije pod košem, dovodio je Nurkića i centarsku liniju do ludila, a mladi Litl bio je žrtva njegovog efektnog zakucavanja.

Na kraju, imao je učinak od 20 poena, osam skokova i sedam asistencija, Barton je bio najefikasniji sa 21 poenom, Kampaco je bio zadužen za razigravanje sa 12 asistencija uz 18 poena.

Imao je pravu podršku saigrača Jokić, Grin je imao 19 poena, pa su čak četvorica igrača Denvera bili efikasniji od najboljeg strelca Portlanda, Meklemor je imao 18 poena.

Mladi Hajland je došao do 17 poena u Denveru, sa druge strane je Jusuf Nurkić pokazao da ne može da se nosi sa Jokićem, ostao je na 10 poena i osam skokova, nije imao čemu ni da se nada bez Lilarda i Mekoluma.

Denver je došao do treće pobede u poslednje četiri utakmice, samo su Klipersi bili bolji od Jokića i ekipe Majkla Melouna.

Trenera Denvera može da raduje što su igrači sa klupe doneli 66 poena, Kampaco je sjajnoj roli dodao i četiri ukradene lopte, Jokić je samo 28 minuta proveo na parketu.

Milvoki je opravdao epitet šampiona protiv Golden Stejta, u kom se Bjelica nije proslavio, za 15-ak minuta na terenu, imao je skok i tri asistencije uz sedam promašaja iz igre, Adetokumbo je dominirao sa 30 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Oklahoma je bila ubedljiva protiv oslabljenog Bruklina na kanadski pogon – Gildžes Aleksander ubacio je 33 poena uz 10 skokova i devet asistencija, Dort je dodao 27 poena.

NBA, rezultati

Milvoki – Golden Stejt 118:99

Memfis – Minesota 116:108

Nju Orleans – Los Anđeles Klipers 113:89

Bruklin – Oklahoma 109:130

Denver – Portland 140:108

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar