Novak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Danil Medvedev i Janik Siner povukli su se sa ATP 500 turnira u Roterdamu i zameniće ih bivši pobednici Endi Mari i Žo Vilfrid Conga, saopštili su u četvrtak organizatori turnira.

Drugi teniser sveta, Danil Medvedev rekao je da mu je prerano da se vrati u akciju posle poraza u pet setova od Rafe Nadala u finalu Australijan opena prošle nedelje, dok 10. teniser sveta Siner neće putovati zbog korone.

PROČITAJTE JOŠ

„Nažalost, neću igrati u Roterdamu ove godine. Upravo sam se vratio iz Australije i nisam spreman da se takmičim. Roterdam je jedna od mojih omiljenih stanica… Radujem se povratku u budućnosti“, rekao je Medvedev.

Mari i Conga, koji su se nedavno vratili nakon dugih povreda, dobili su specijalne pozivnice za turnir koji počinje u ponedeljak.

Odustajanje potvrđuje i da se Medvedev umorio od finala i jurnjave za prvim mestom. Mogao je da ga preuzme da je pobedio u Melburnu, ali tek od 21. februara.

Da je pobedio u Melburnu i potom osvojio Roterdam, bio bi prvi igrač sveta od 14. februara.

Ipak, rešio je da odmori i ovo pokazuje da nije tek tako bio revoltiran na konferenciji na kojoj je govorio o uništenim snovima.

Sad Novak može da odmakne kao 1. igrač sveta jer igra ATP Dubai od 14. februara.

BONUS VIDEO Matijas Lesor udario rivala na meču Huventud – Partizan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar