Novak Đoković Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Novak Đoković obelodanio je kada će izneti svoju verziju priče šta se sve desilo u Australiji uoči Australijan opena.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, sastao se u četvrtak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, bilo je reči o deportaciji iz Australije.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković je posle 11 dana agonije deportovan iz Melburna i nije mu bilo dozvoljeno da se takmiči na Australijan openu, gde je trofej osvojio Rafael Nadal.

Tokom boravka u zatočeništvu, Đoković je imao nekoliko razgovora sa predsednikom Vučićem, a sada mu preti odsustvo sa Rolan Garosa zbog nove mere Francuske.

Vučić se prvi obratio javnosti, zatim je to učinio i Novak.

„Hvala na toploj dobrodošlici, želeo sam da se vidim sa vama pre svega kao građanin Srbije, imao sam potrebu da se zahvalim, kao predsednik ste mi pružili veliku podršku, kao i sve institucije državne. Za vreme nemilih događaja, iako sam bio sam u pritvoru, suočen sa mnogo problema i izazova, nisam se osećao usamljeno. Imao sam podršku, familije, naroda, ljudi iz regiona, sveta, svi su pokušavali da se javno ili lično nađu, da olakšaju boravak tamo. Boravak je u najmanju ruku bio neočekivan. Vi kao predsednik i država uopšte niste imali obavezu da pružite podršku kakvu ste pružili niti se to podrazumeva, ali želim da znate da lično osećam veliku zahvalnost jer ste stali iza mene“, rekao je Novak.

Ipak, ono što je najvažnije, a što su čekali mnogi na globalnom nivou, Novak će u narednom periodu reći svoju verziju priče iz Melburna.

Za kraj, Novak je rekao da moli medije za strpljenje jer će se u narednih sedam do 10 dana obratiti svima detaljnije, kako bi stavio tačku na dešavanja u Australiji.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar