Danil Medvedev
Danil Medvedev; Foto: Tanjujg/AP Photo/Tertius Pickard

Danil Medvedev je odigrao jedan meč "a la Novak Đoković" protiv Feliksa Ože-Alijasima (7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 5:7, 4:6), a u toku i nakon tih četiri sata i 42 minuta mogli smo jasno da vidimo šta mu je prolazilo kroz glavu.

Foto: Nova.rs

Pritisak, pritisak, pritisak… To je u tim trenucima gotovo neprestano prolazilo kroz glavu ruskog asa. Po prvi put u karijeri je došao na turnir kao grend slem šampion, što je samo po sebi predstavljalo ogroman pritisak, a onda je sve palo u senku zbog dešavanja sa Đokovićem.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon 10 dana prave golgote odlučeno je da Srbina deportuju, pa je odjednom Medvedev postao prvi favorit za osvajanje trofeja. Osvojio je US Open pre pet meseci, igrao je najbolje na turu i ujedno imao šansu da postane prvi igrač na ATP listi po prvi put u karijeri.

Sve ovo je na momente vezivalo ruke velikom asu. Na to može da se doda da na Australijan openu nije dobio poštovanje koje je zaslužio, što je i verbalizovao nakon drugog kola i meča sa Nikom Kirjosem. Rekao je tada dok se sa tribina čulo „Siu“ da moraju da poštuju makar Džima Kurijera, bivšeg šampiona, ukoliko ne žele da poštuju njega.

Rekao je to i nakon pobede u osmini finala nad Maksimom Kresijem. Smatra da nema dovoljno poštovanja, ne samo od publike, nego i organizatora.

„Nekada sam bio luđi nego danas. Osetio sam nesavršeno iz više razloga, ne znam više sta treba da radim na centralnom terenu, osvojio sam grend slem. Lakše je igrati na Rod Lejveru jer bih imao više prostora.“

On je bio nezadovoljan i zbog pravila o pauzi za toalet.

„Ono što se desilo posle prvog seta, pravilo za toalet, na 40 stepeni želiš da promeniš veš, patiku, čarape. Treba ti dobrih četiri minuta, ne vidim logiku u ovom pravilu. Pitao sam ponovo da idem do toaleta Zbog toga sam rekao da mi je dosadno. Prošli put sam pitao da igram na Rod Lejveru, ali ne želim da budem tip koji će to uvek raditi“, poručio je Medvedev.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je evidentno da je nervozan i da shvata kakvo je breme biti prvi na svetu, a ne prvi izazivač. Odjednom su sva svetla bila uperena u njega.

I zaista videlo se to i protiv Kanađanina Ože-Alijasima, često je gledao ka publici, trudio se da mu se ne podsmevaju. Čak je i bojažljivo pozivao publiku da ustane, kao da je nesiguran da li je uopšte uz njega. I to ne čudi zbog tog odnosa između ljubavi i mržnje.

Medvedev je na kraju prigrlio ulogu koju ima na jedini način na koji je mogao. Kopiranjem ili postajanjem Novak Đoković.

Iscrpljen je bio Danil posle meča četvrtfinala, nije ni znao kako je pobedio.

„Nemam pojma, kada pričamo o meč lopti dobro sam servirao. Imao sam sreće, sada mi je torba prazna, a obično dođem sa šest majici. Toliko je bio težak meč“, rekao je Medvedev.

Odao je priznanje Kanađaninu.

„Teško je reći jer nisam igrao najbolje, Feliks je igrao neverovatno, bio je svuda. Rekao sam sebi ‘Šta bi Novak uradio‘. On je jedan od najvećih šampiona i Rafa ili Rodžer. Nateraju ga da se bori do poslednjeg poena i upalilo je, kada su zatvorili krov momentum je bio na mojoj strani“, dodao je Rus.

Njegovo spominjanje Novaka izazvalo je zvižduke dela navijača, koji su bili svesni da ih Danil provocira.

Podsećanja radi, Danil je prethodne nedelje kritikovao navijače koji su remetili servis, rekavši da pojedini „imaju problem sa koeficijentom inteligencije„.

Uz to je na stadionu deo navijača počeo glasno da se smeje nakon priče o Đokoviću, a čini se da je to bio najveći trn u oku onima koji sebe smatraju najvećim stručnjacima.

Medvedev je pregrmeo četvrtfinale, pa su tako svi polufinalisti odigrali bar jedan meč od pet setova (jedino je Cicipas lako rešio četvrtfinale nakon maratona sa Tejlorom Fricom u prethodnoj rundi).

Ovaj turnir je pravo sazrevanje Medvedeva, koji je prvi put uvideo da ukoliko si najbolji ne postoju ravnodušnost. Za sada Rus ima više pristalica, a sigurno je da i navijači u našoj zemlji podržavaju Danila jer otvoreno govori koliko zapravo ceni Đokovića. Govori i to pokazuje.

BONUS VIDEO Eksplozija navijača na meču Nika Kirjosa i Danila Medvedeva

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar