Foto: EPA/JULIAN SMITH

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, oglasio se povodom celokupne situacije sa najboljim teniserom sveta poslednjih dana.

Beker je u intervjuu za „Eurosport“ pre svega prokomentarisao da li je očekivao ovakav rasplet situacije sa Srbinom u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo koja vlada je veća od bilo kog pojedinca, malo me je iznenadilo što je sud u ponedeljak prošle nedelje izašao u njegovu korist. Ali očigledno vlada ima poslednju reč. Mislim da nema pobednika, Novak Đoković sigurno plaća najveću cenu, ali Tenis Australija, država Viktorija i Australija ne izlaze dobro, i sa žalošću to mogu da kažem, jer je bila jedna od najgostoljubivijih zemalja u svetu tako dugo. Dakle, malo sam zbunjen onim što se dogodilo, ali su veoma stroga pravila vakcinacije napravila razliku“, rekao je Beker.

Potom je istakao da Đoković nije prekršio nijedan zakon.

„Ne znam šta je iznutra, rekao je prave stvari, nije prekršio nijedan zakon, to je najvažnije reći, ali očigledno je to veliki udarac za njega. Australija je njegov omiljeni turnir, osvojio ga je devet puta, želeo je da obori rekord od 21 grend slema, ova šansa mu je oduzeta, tako da mislim da je duboko u sebi veoma frustriran“.

Najveće pitanje koje se sada postavlja je da li će Novak odlučiti da se vakciniše, pošto prema najnovijim informacijama neće moći da nastupi ni na Rolan Garosu, ukoliko to ne učini.

„To je krajnje pitanje, život bi mu bio lakši, ali svet je podeljen. On je najpoznatiji protiv vakcinacije, siguran sam da je Rolan Garos gledao sagu, Vimbldon takođe. Da vidimo, nadajmo se da nećemo imati još jedan virus, ali ograničenja će biti u maju, u junu, siguran sam. Da vidimo šta će Novak uraditi, naravno da mu je najlakše rešenje da se vakciniše“.

Beker je naglasio i šta bi Novak mogao da učini ukoliko se ipak ne vakciniše.

„Tada će morati da ima posebnu dozvolu, izuzeća. Teško je znati pozadinu i koliko papira morate da uradite da automatski igrate teniski turnir. Dovoljno je teško osvojiti teniski turnir, sad se mučio da napiše dokumente za učešće, mislim da je lud svet u kom živimo, ali takav je, svi smo imali dve godine da to prihvatimo, nema drugog izbora“, zaključio je Nemac.

Đoković je u ponedeljak oko 12 sati i 15 minuta sleteo u Beograd, gde će provesti neko vreme sa svojom porodicom.

Njegova želja je bila da se ne izjašnjava o celoj situaciji sve dok se turnir u Australiji ne završi.

BONUS VIDEO Kula Beograd na vodi u čast Novaka Đokovića 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare