Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Bivši američki teniser Džon Mekinro ostao je u neverici zbog onoga što se desilo Novaku Đokoviću u Australiji.

Mekinro je prokomentarisao deportaciju prvog tenisera planete i otkrio da ga je kontaktirao.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je deportovan u nedelju iz Melburna, pošto mu je ukinuta australijska viza jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

„To je potpuna šala, šta se dešavalo u prethodnih 12 dana. Tužno je kako se sve završilo, gledao sam uživo. Ispratio sam u subotu prenos, tip koji izigrava Džoa Bajdena je rekao: ‘Hoću da znam šta se dešava sa Novakom Đokovićem’. To je recimo dva sata pre nego što su odlučili da ga deportuju“, kaže Mekinro na ESPN.

Đoković je došao u Australiju koristeći dokument o medicinskom izuzeću, da ne bi išao sa potvrdom o vakcinaciji i oko toga su se „polomila koplja“.

„To je totalno s***e. Ako bude odlučio da ne primi vakcinu, a Australijanci kažu ‘ne možeš dole osim ako nisi vakcinisan’, onda je kraj priče, sve je crno-belo. On odlučuje hoće li ili neće da se vakciniše. Ima jaka uverenja s tim u vezi i ima pravo na njih“, priča Mekinro.

„Čovek je osvojio taj turnir devet puta. Trebalo je imati petlje da ide ovim putem i moram da mu odam priznanje. Ja imam sedam Grend slemova, on ima 20 i razlog što ima više je činjenica što je spreman da rizikuje to i ode tamo dole. Pričate o tipu koji je mogao da prestigne rekord Rodžera Federar i Rafaela Nadala i bio je spreman da ide tako daleko i kaže: ‘Neću da se vakcinišem, ali ću uraditi šta god je potrebno'“, objasnio je bivši američki teniser.

BONUS VIDEO: Navijanje i podrška Novaku Đokoviću na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar